Jaska lähtee perjantaina metsäluonnon puolesta fillarilla Mäntyharjusta kohti Kouvolaa — Katso ennakkofiilikset tästä

Tarkoitus on etsiä Suomen vanhimmat metsät, vaihtaa ajatuksia niistä ja tukea suojelutyötä.

Jaska Halttunen lähtee perjantaina pyöräilemään Mäntyharjulta kohti Kouvolaa etsien matkan varrelta Suomen vanhimpia metsiä ja metsähenkisiä ihmisiä.

Vuonna 2016 Hangosta Nuorgamiin polkenut luontofillaristi Jaska Halttunen lähtee huomenna perjantaina polkemaan Mäntyharjusta kohti Kouvolaa.

Seuraavien kolmen tai neljän päivän aikana hän käy ainakin Repoveden kansallispuistossa ja Verlassa. Retki on osa suurempaa kokonaisuutta, jonka tarkoitus on etsiä Suomen vanhimpia metsiä ja vaihtaa metsäisiä ajatuksia matkan varrelle osuvien ihmisten kanssa.

— Seuraavien kahden vuoden aikana kiertelen itselleni tärkeitä kohteita Suomen kansallispuistoissa ja etsin maan vanhimmat metsät. Polkupyörällä menen ja pyrin samalla levittämään metsätietoutta.

Halttunen lähtee matkaan Villa Auroran Riippumaton puistosta 

Jaska Halttunen aikoo tehdä vuoteen 2020 mennessä 15-20 isompaa pyöräretkeä ja julkaista niillä kertyneistä kokemuksista kirjan.

Mäntyharjusta perjantaina kello 13, yksin.

— En ole kutsunut ketään mukaan, mutta jatkostahan ei tiedä. Ajatus on, että tapaisin vahvasti metsään kallellaan olevia ihmisiä ja rupateltaisiin.

Halttunen aikoo tehdä vuoteen 2020 mennessä 15-20 isompaa retkeä ja julkaista niillä kertyneistä kokemuksista kirjan. Hänellä on päällä myös oma WWF-keräys, jonka kautta jokainen voi lahjoittaa roposen metsien monimuotoisuuden hyväksi.

— Tämä reissu päättyy ajan sallimissa puitteissa Kouvolan rautatieasemalle, tiistaina pitää olla töissä. Ajan päiväetapit fiiliksen mukaan, hitaasti. Tarkoitus ei ole kammeta kasaan kilometrejä vaan nähdä ja kuvata mahdollisimman paljon luontoa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet