Kirjasto muutti Kanttilasta Maaselän koululle — palvelut paranivat ja säästöä syntyy

Koulun yhteydessä toimiva kirjasto palvelee naarajärveläisiä vauvasta vaariin.

Maaselän koulun oppilaat Pieksämäellä ovat innokkaita kirjaston käyttäjiä.

Naarajärven sivukirjaston toiminta Kanttilassa lakkasi kesäkuun lopussa, ja vaarana oli, että naarajärveläiset jäävät kokonaan ilman kirjastopalveluja.
Koulu, kirjastotoimin nuorisotoimi ja Naarajärven asukasyhdistys eivät tilanteeseen alistuneet, ja niinpä tilat järjestettiin koululta.
Kanttilan sivukirjaston lasten- ja nuorten kirjat hyllyineen päivineen siirrettiin koululle.

Pieksämäen kaupungin päätös lakkauttaa Naarajärven sivukirjasto Kanttilassa on kääntynyt kaikkien osapuolien näkökulmasta yksinomaan positiiviseksi asiaksi.
Kirjastoa käyttävät koulu oppitunneilla , oppilaat käyvät innokkaasti lainaamassa kirjoja välitunneilla ja viettävät viihtyisäksi sisustetussa kirjastossa aikaa myös oppituntien jälkeen läksyjä tehden tai pelaillen.
Päiväkodissa tai perhepäiväkodissa oleville lapsille ja esikoululaisille on varattu kirjastosta ihan omaa aikaa. Alueen aikuisväestö saa kirjoja tilaamalla ja voi palauttaa kirjat koulun koulukirjastoon.
Keskiviikkoiltaisin kirjastotilat ovat alueen nuorison käytössä. Naarajärven asukasyhdistys on ottanut hoitaakseen keskiviikkoillan, joka on varattu nuorisolle.
Naarajärveläiset saivat järjestelyn kautta paremmat ja monipuolisemmat palvelut vähemmällä rahalla,Kaiken lisäksi järjestelyllä kirjastotoimi säästää vuokrakuluissa.

Arja Reinikainen

Arja Reinikainen