Urpolan uusi aluekoulu etenee — Lautakunta hyväksyi asemakaavan muutoksen Urpolaan, sen sijaan Lähemäen koulua koskeva asemakaavamuutos poistettiin listalta

Urpolan uuden koulun suunnitellaan avaavan ovensa vuonna 2021.

Vesa Vuorela

Urpolan koulun suunnitellaan pysyvän 
toiminnassa, kunnes uusi koulu on rakennettu. Näin 
oppilaiden ja henkilökunnan ei tarvitsisi siirtyä välillä 
väistötiloihin.
Urpolan koulun suunnitellaan pysyvän toiminnassa, kunnes uusi koulu on rakennettu. Näin oppilaiden ja henkilökunnan ei tarvitsisi siirtyä välillä väistötiloihin.

Mikkelin kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi tiistaina asemakaavan muutoksen, joka mahdollistaa uuden koulun rakentamisen Urpolaan. Muutos pistettiin vireille viime kesänä.

Sen sijaan Lähemäen uuden koulun rakentamista koskeva asemakaavamuutos poistettiin kokonaan listalta. Asia valmistellaan uudelleen lautakunnan huhtikuun kokoukseen.

Nykyiset Urpolan ja Lähemäen koulut puretaan, ja uusiin kouluihin ohjataan myös lakkautettavien koulujen oppilaita. Urpolan kouluun yhdistetään Moision, Olkkolan ja Urheilupuiston koulut sekä Sairilan ja Rahulan koulujen yläkoululaiset ja osa Päämajakoulun yläkoululaisista. Koulun oppilasmääräksi tulee noin 850.

Lähemäen kouluun kaavaillaan yhdistettäväksi Peitsarin, Rämälän ja Launialan koulut, ja oppilasmääräksi arvioidaan noin 600—650.

Urpolan uuden koulun suunnitellaan avaavan ovensa vuonna 2021 ja Lähemäen koulun vuonna 2023.

Kaupunki pyytää Urpolan kaavamuutoksesta vielä lausuntoja eri tahoilta, kuten Etelä-Savon maakuntaliitolta ja paikallisilta asukasyhdistyksiltä.

Juttua on korjattu 19.2. kello 21.55. Lähemäen koulua koskevaa asemakaavamuutosta ei hyväksytty, vaan asia poistettiin kokonaan listalta.