Mikkelin siilojen ja myllyn purku maksaa lähes 825 000 euroa

Mikkelin kaupunkiympäristölautakunta päätti ison purkutyön urakoitsijasta. Työ sai samalla aloitusluvan.

Vesa Vuorela

Siilojen ja myllyn purkaminen alkaa syyskuussa. Kaikkiaan poikkeuksellinen työ vie puolisen vuotta.
Siilojen ja myllyn purkaminen alkaa syyskuussa. Kaikkiaan poikkeuksellinen työ vie puolisen vuotta.


Mikkelin Mannerheimintien siilot ja vanhan valssimyllyn purkaa Delete Oy Finland Oy.
Kaupunkiympäristölautakunta päätti urakoitsijasta tiistai-illan kokouksessaan ja oikeutti infrapalvelualueen urakkasopimuksen tekemiseen.
Lautakunta myönsi samalla purkamiselle aloitusluvan.

Purku-urakan loppusumma on 824 000 euroa. Summassa ei ole arvonlisäveroa.
Delete Finland Oy:n urakkatarjous oli tarjouspyyntökierroksen halvin.

Mikkelin kaupungin tilapalvelut pyysi avointa hankintamenettelyä käyttäen tarjouksia viljasiilon ja valssimyllyn purku-urakasta.
Määräaikaan mennessä kaupunki sai neljä tarjousta. Tarjouksensa jättivät Delete Finland Oy, Maamerkki Infra Oy, Purkupiha Oy ja Umacon Oy.
Tarjouspyynnön mukaan valintaperusteena on halvin kokonaishinta. Urakoitsijan valintaan liittyi vaihe, jossa hankintayksikkö pyysi hankintalain mukaisesti selvitystä yhden tarjoajan poikkeuksellisen alhaisesta tarjoushinnasta.
Tarjoaja ilmoitti, että laskentavaiheessa on tapahtunut selkeä virhe. Valinnassa Maamerkki Infra Oy:n tarjous hylättiin poikkeuksellisen alhaisen hinnan vuoksi.

Mikkelin kaupunki tiedotti elokuun lopussa, että siilokulmauksen rakennusten purkaminen alkaa nyt syyskuussa. Purkuvaihe on ohi ensi vuoden puolella helmikuussa.
Kaupunki puhdistutti tonttimaan entisistä rakennusten perustuksista ja pilaantuneista maa-aineksista. Tontin siivous jatkuu, kun rakennukset on purettu.
Kulmauksen purkutyöt muuttavat Mannerheimintien liikenneoloja.
Katu suljetaan yleiseltä liikenteeltä, eli kadulla saavat Linnankadun ja Hallituskadun välillä tuolloin ajaa vain bussit ja taksit sekä hälytysajoneuvot. Myös Raatihuoneenkadun itäpää suljetaan liikenteeltä.