Tiedekeskus Muistin tilat suunnittelee lahtelainen arkkitehtitoimisto — "Harvemmin pääsemme tekemään näyttelytiloja näin merkittävään kohteeseen"

Arkkitehtitoimisto Arkviiri vastaa Mikkelin Päämajataloon tehtävistä muutoksista.

Jaakko Avikainen

Sodan ja rauhan keskus Muisti on tarkoitus sijoittaa entiseen kansakouluun Päämajatalolle, josta ylipäällikkö Mannerheim johti talvi- ja jatkosotaa.
Sodan ja rauhan keskus Muisti on tarkoitus sijoittaa entiseen kansakouluun Päämajatalolle, josta ylipäällikkö Mannerheim johti talvi- ja jatkosotaa.

Mikkeliin suunnitellulle Muisti-tiedekeskukselle on valittu arkkitehtitoimisto vastaamaan keskuksen tiloista.

Tiedekeskuksen näyttelyarkkitehtuurin suunnittelee ja Päämajataloon tehtävistä muutoksista vastaa lahtelainen arkkitehtitoimisto Arkviiri Oy. Toimisto on aiemmin suunnitellut esimerkiksi mäntyharjulaisen Taidekeskus Salmelan tilojen korjauksia ja laajennuksia.

Mikkelin kaupungin kiinteistöjohtaja Jarkko Hyttinen allekirjoitti sopimuksen arkkitehtitoimiston kanssa kaupungin edustajana perjantaina.

Sodan ja rauhan keskus Muisti perustetaan Päämajataloon, ja sitä varten kaupunki teettää talossa muutostöitä.

Harvinainen kohde arkkitehdeille

Arkviirille Päämajatalo on harvinaislaatuinen työmaa.

— Päämajatalo on merkittävä, historiallisesti arvokas rakennus. Nyt rakennukseen suunnitellaan ja tuotetaan täysin uutta sisältöä. Harvemmin pääsemme tekemään näyttely- ja yleisötiloja näin merkittävään kohteeseen, kertoo pääsuunnittelija, vastaava arkkitehti Risto Tulonen Muisti-keskuksen tiedotteessa.

Arkviiri suunnittelee keskusta yhteistyössä Muistin ja Mikkelin kaupungin tilapalvelujen kanssa.

Tiedekeskuksen tarkoitus on esitellä Suomen sotahistoriaa uusimman teknologian ja vuorovaikutteisten näyttelyiden avulla. Keskus aiotaan avata yleisölle keväällä 2021.