Mikkelin Kinolinnassa on tapahtunut vesivahinko, jota tutkitaan törkeänä vahingontekona – "Kyse on ilkivallasta", toteaa elokuvateatterin omistaja Mika Luukkonen

Vesivahinko ei vielä vaikuta elokuvateatterin toimintaan.

Vesa Vuorela

Kinolinna sijaitsee Mikkelissä Vuorikadulla. Omistaja Mika Luukkosen mukaan tilojen käyttöä arvioidaan, kun purkutyöt ja kuivaus saadaan käyntiin.
Kinolinna sijaitsee Mikkelissä Vuorikadulla. Omistaja Mika Luukkosen mukaan tilojen käyttöä arvioidaan, kun purkutyöt ja kuivaus saadaan käyntiin.

Mikkelin Kinolinnassa tapahtui viikonvaihteessa vesivahinko, ja asiasta on tehty rikosilmoitus.

Omistaja Mika Luukkosen mukaan vesivahinko on lähtöisin samassa kiinteistössä olevasta asunnosta. Vettä ehti valumaan yhdestä kahteen päivää ennen kuin se huomattiin. Luukkonen kertoo, että vesivahinko on aiheutettu tahallaan.

– Kyse on ilkivallasta.

Luukkosen mukaan kuumaa vettä oli ehtinyt valua elokuvateatterin salien 1 ja 2 seinärakenteisiin ja lattiarakenteiden alle kellariin satoja, ellei jopa tuhansia litroja.

Tilanne ei tällä hetkellä vaikuta Kinolinnan toimintaan, vaan elokuvat pyörivät normaalisti. Vahinko on kuitenkin oletettavasti laaja, ja Kinolinnassa joudutaan tekemään purku- ja kuivaustöitä.

– Sitten selviää, miten tämä vaikuttaa tilojemme käyttöön, Luukkonen sanoo.

Korvaussummat nousevat aika merkittäviksi. Ei puhuta enää sadoista tai edes ykköstuhansista. — Mikkelin poliisin rikoskomisario Timo Häkkinen

Korvaussummat nousevat korkeiksi

Itä-Suomen poliisista vahvistetaan, että tapauksesta on tehty rikosilmoitus, ja rikosnimike on tässä vaiheessa törkeä vahingonteko.

– Kun tällainen teko tehdään kerrostalossa, missä vesi valuu useampaan kerrokseen, korvaussummat nousevat aika merkittäviksi. Ei puhuta enää sadoista tai edes ykköstuhansista, Mikkelin poliisin rikoskomisario ja tapauksen sijaistava tutkinnanjohtaja Timo Häkkinen toteaa.

Suomen rikoslain mukaan toiselle kuuluvan omaisuuden oikeudettomassa hävittämisessä tai vahingoittamisessa on kyse vahingonteosta. Törkeä vahingonteko on kyseessä silloin, kun teolla aiheutetaan esimerkiksi erittäin suurta taloudellista vahinkoa.

Häkkisen mukaan tekninen tutkinta on tehty, ja vesivahinko on ollut tahallinen. Veden poistumistie oli tukittu yhdessä saman kiinteistön asunnossa, ja vesihana oli jätetty valumaan.

Häkkisen mukaan poliisilla on tiedossa epäiltyjä, mutta heitä ei ole vielä kuultu asiassa.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.