Päivystys ruuhkautuu Mikkelin keskussairaalassa loppuvuoden ajan — Väistö venyttää odotusaikoja

Jaakko Avikainen

Mikkelin keskussairaalan päivystys
Mikkelin keskussairaalan päivystys

Päivystysajat viivästyvät Mikkelin keskussairaalassa loppuvuoden ajan. Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote tiedottaa, että väistö venyttää odotusaikoja.

Päivystyksen vastaanottohuoneet siirtyvät päivystysalueen viimeisen remontin tieltä. Huoneita on käytössä normaalia vähemmän vuoden loppuun saakka ja lääkärit joutuvat hakemaan potilaita kauempaa.

— Normaalisti pyrimme purkamaan ruuhkat lisähenkilöstöllä. Väistön ajan käytössä on vain muutama vastaanottohuone, jolloin ruuhkissa ei lisähenkilöstöä pystytä niin helposti käyttämään, terveyspalvelujen vt. johtaja ja päivystyspalvelujen ylilääkäri Santeri Seppälä kertoo tiedotteessa.

Seppälän mukaan lasten päivystysaikoja pyritään pitämään etusijalla.

Ilmoittautuminen ja kulku päivystykseen pysyvät entisellään. Odotus tapahtuu nykyisissä tiloissa, mutta osa henkilökunnasta työskentelee eri huoneissa torstaista lähtien.

— Loppuvuonna on odotettavissa pitkiäkin odotusaikoja kiireettömimmille potilaille. Henkilöstön kanssa odotamme kovasti vuodenvaihdetta, jonka jälkeen pääsemme palvelemaan asiakkaita uusista tiloista käsin ja nämä väistöt loppuvat, Seppälä sanoo.

Seppälä kehottaa katsomaan tarkistamaan tilanteen päivystyksen ruuhkamittarista Essoten nettisivuilta ja soittamaan numeroon 116 117 ennen päivystykseen tuloa. Hätätapauksissa on syytä soittaa hätänumeroon 112.

Uusimmat uutiset