Kerimäen täysosuman voittaja on nainen

Voitto on kaikkien aikojen kuudenneksi suurin Suomeen osunut Eurojackpotin päävoitto.

Timo Seppäläinen

Kerimäen perjantainen Eurojack-voitto oli viidenneksi suurin Suomessa voitetuista poteista.
Kerimäen perjantainen Eurojack-voitto oli viidenneksi suurin Suomessa voitetuista poteista.

Kerimäen perjantainen Eurojackpot-täysosuma meni Veikkaukselta maanantaina saatujen tietojen mukaan naisveikkaajalle. Muuta tietoa voittajan henkilöllisyydestä Veikkaus Oy ei anna. Voitto on kuudenneksi suurin Eurojackpot-voitto Suomessa. Voittaja saa 41,6 miljoonaa euroa.

Historian suurin voitto Suomessa on 87 miljoonaa, ja summa pelattiin aikaisemmin tänä vuonna Tampereella. Yhteispotin jakoi kolmen pelaajan porukka.

Kolmisen vuotta sitten pelattiin 61,2 miljoonaa euroa Espooseen sekä 57,3 miljoonaa kymmenen hengen porukalle Akaaseen. Espoolaisvoitto on toistaiseksi suurin, jonka on kuitannut suomalainen yksittäinen henkilö.

Kaikkiaan Eurojackpotin päävoittoja on osunut Suomeen 13 kappaletta reilun viiden viime vuoden aikana, kun peliä on Suomessa ollut mahdollisuus pelata.
Pelin historian suurin täysosuma on 90 miljoonaa euroa ja se ilahdutti jotakunta Saksassa viime vuonna.

Suurpotin voittaja on toistaiseksi löytynyt joko Saksasta, Suomesta, Tanskasta tai Tsekistä, eikä osunut koskaan ruotsalaisen kohdalle, vaikka rahapeli on suosittu sielläkin.

Suomen suurin voitto yltää kaikkien maiden voittolistalla kolmanneksi.

Suomalaisilta Eurojackpotiin 252 miljoonaa

Veikkaus luokittelee Eurojackpotin Suomessa isoksi peliksi. Suomalaiset käyttivät siihen viime vuonna noin 252 miljoonaa euroa. Vastaavasti lottoa pelattiin 380 miljoonalla eurolla ja Vikinglottoa noin 93 miljoonalla eurolla.

Veikkaus lupaa lähiaikoina voiton kunniaksi ilotulituksen Savonlinnassa ja kakkukahvit Kerimäen R-kioskissa. Ilotulitus vaatii luvan poliisiviranomaiselta, joten sitä jouduttanee odottamaan parisen viikkoa.