Sähkökatkojen korjaukset jatkuvat pienellä miehityksellä läpi yön: Perjantaina aamusta Järvi-Suomen Energia jatkaa korjauksia täydellä teholla, mukana myös raivaushelikopteri

Sähköttömiä asiakkaita oli torstaina illalla 4 600.

Seppo Rautiovaara

Puut taipuvat nyt lumikuorman alla. Arkistokuva.
Puut taipuvat nyt lumikuorman alla. Arkistokuva.

Järvi-Suomen Energia jatkaa lumimyräkän aiheuttamien vikojen korjaustöitä täydellä miehityksellä jälleen perjantaina aamulla.

Yön aikana vikoja korjataan pienemmällä miehityksellä. 

Aamun valjetessa sähkölinjojen tarkastukset ja puuston sahaukset helikoptereilla jatkuvat, mikäli sää sallii. Vikojen kartoittamiseen on käytössä kaksi helikopteria. Linjoille kaartuvan puuston poistoon on varattu yksi raivaushelikopteri.

Järvi-Suomen Energian julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan, että torstaina illalla kello 19.30 aikaan yhtiöllä oli sähköttömiä asiakkaita 4 600. 

Lumen paino aiheuttaa vikoja

Järvi-Suomen Energian alueella lumikuorma on yhä merkittävä.

— Vikoja aiheuttavat lumen painosta linjalle kaareutuneet puut ja katkenneet oksat ja latvukset. Lumi on jäätynyt puihin ja painaa niitä sähkölinjoille. Myös muutamia tukkipuita on kaatunut linjalle, Järvi-Suomen Energian julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan.

Linjoille kaatuneita puita ei saa kaataa tai poistaa itse. Maassa oleviin johtoihin ei saa koskea.

Järvi-Suomen Energian sähkönhäiriökartan toiminta ei ole sujunut illan aikana moitteetta. Vikatietojen välittymisessä on havaittu ongelmia. 

—Tämä on johtanut virheellisten keskeytysviestien lähetyksiin. Asia on selvityksessä. Lähetämme viestin keskijänniteverkon vioista. Jos saat viestin keskeytyksen päättymisestä, mutta sähköt ovat edelleen poikki, ota yhteyttä vikailmoituslomakkeella tai puhelimitse vikapalveluun 0800 90440, yhtiön illalla julkaisemassa tiedotteessa todetaan.

Vianaiheuttaja kannattaa ilmoittaa sähköyhtiölle

Jos tietää sähkökatkon vian aiheuttajan, kuten sähkölinjaan nojaavan puun, voi soittaa yhtiön vikapalvelunumeroon 0800 90440.

Vianaiheuttajan voi ilmoittaa myös verkossa vikailmoituslomakkeella. Vian korjaamisen ja sähköjakelun palautumisen kannalta on tärkeää, että sähköyhtiö saa kirjattua ja välitettyä maastoon tiedon vian aiheuttajista ja sijainnista.