Haukivuoren seutu: Perinteikäs Wanha Osula löysi uudet yrittäjät – Sanna Saloviin ja Jukka Niilo-Rämä huolestuivat Haukivuoren palveluiden kohtalosta

Nykyiset kauppiaat Kimmo ja Sirpa Nykänen ovat etsineet yritykselle jatkajaa viime vuodesta asti.

Vesa Vuorela

Wanhan Osulan kauppiaaksi ryhtyvä Sanna Saloviin tunnetaan Teatteri Henkireiän ohjaajana.
Wanhan Osulan kauppiaaksi ryhtyvä Sanna Saloviin tunnetaan Teatteri Henkireiän ohjaajana.

Haukivuorella sijaitseva erikoistavaraliike Wanha Osula on saanut uudet yrittäjät, kertoo Haukivuoren seutu -lehti.

Keväällä yrityksestä ottavat vetovastuun haukivuorelaiset Sanna Saloviin ja Jukka Niilo-Rämä. Heidän perustamansa osakeyhtiö jatkaa Wanhan Osulan toimintaa entisellä nimellä.

Liikkeen nykyiset kauppiaat Kimmo ja Sirpa Nykänen alkoivat etsiä itselleen seuraajia vuonna 2018, tarkoituksenaan siirtyä vähitellen eläkkeelle.

Päällimmäisenä kysymyksenä oli, että jos toiminta loppuu, jääkö tänne pian mitään. — Sanna Saloviin

Lehden mukaan Saloviinilla ja Niilo-Rämällä heräsi huoli Haukivuoren palveluista, kun he kuulivat Nykästen päätöksestä.

— Kun tieto Nykästen halusta siirtyä eläkkeelle tuli tietoon, herätti se monenlaisia ajatuksia. Päällimmäisenä kysymyksenä mielessä oli, että mitä jos toiminta loppuu, jääkö tänne pian mitään, kertoo Saloviin lehden mukaan.

Luvassa laajennusta valikoimaan

Liiketoiminta- ja kiinteistökauppa on tarkoitus tehdä 20. joulukuuta. Saloviinista tulee kauppias ja Niilo-Rämästä toinen osakas. Samalla Niilo-Rämä pyörittää Haukivuorella omaa tilitoimistoaan.

Liikkeen uudet avajaiset pidetään keväällä, todennäköisesti maaliskuussa.

Saloviin ja Niilo-Rämä kertovat aikovansa laajentaa liikkeen valikoimaa esimerkiksi toimistotarvikkeilla, luomutuotteilla ja puutavaroilla. Suunnitelmissa on myös remontoida alakertaan tiloja musiikin ja teatterin harrastajien käyttöön sekä laajentaa kahvilatoimintaa.

Perheyritys perustettiin 60-luvulla

Wanha Osula on toiminut eri nimillä jo vuodesta 1962. Liikkeen perusti Kimmo Nykäsen isä Jaakko Nykänen.

Nykyään kaupassa myydään muun muassa moottorisahoja, urheilu- ja kalastusvälineitä, rautakauppatuotteita ja lahjatavaroita. Liikkeessä sijaitsevat myös Postin ja Matkahuollon toimipisteet.

Saloviin ja Niilo-Rämä tunnetaan Haukivuorella esimerkiksi kulttuurikentän aktiiveina. Saloviin toimii harrastajateatteri Henkireiän ohjaajana, ja Niilo-Rämä kuuluu esimerkiksi Hauki Rocks -tapahtuman järjestäjäkaartiin.