Essoten ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirin selvityksen mukaan erikoissairaanhoidon yhteistyön syventämiselle on edellytyksiä — Vaihtoehtoina osakeyhtiö, osuuskunta tai täysi fuusioituminen

Seuraavan vaiheen yhteistyöehdotuksen on tarkoitus valmistua elokuun loppuun mennessä.

Petri Vanhanen

Selvityksen mukaan yksi vaihtoehto olisi fuusioittaa Essote ja KSSHP ja muodostaa täysin uusi kuntayhtymä.
Selvityksen mukaan yksi vaihtoehto olisi fuusioittaa Essote ja KSSHP ja muodostaa täysin uusi kuntayhtymä.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote ja Keski-Suomen sairaanhoitopiiri KSSHP haluavat tiivistää yhteistyötä erikoissairaanhoidossa.

LGR-Consulting Oy:n Jouko Luukkonen teki kuntayhtymien toimesta esiselvityksen, jonka mukaan tiiviimälle yhteistyölle on edellytyksiä.

Selvityksen mukaan erikoissairaanhoidon syvenevään yhteistyöhön on neljä vaihtoehtoa, joista vaikuttavin olisi fuusioittaa kuntayhtymät. Tässä vaihtoehdossa muodostettaisiin kokonaan uusi, Essoten ja KSSHP:n yhteinen, kuntayhtymä.

Muita vaihtoehtoja ovat muun muassa erikoissairaanhoidon liikelaitoskuntayhtymä, yhteisyrityksen perustaminen jonkun yksityisen toimijan kanssa sekä erikoissairaanhoidon osakeyhtiö tai osuuskunta.

Tässä vaiheessa mukana kaksi tahoa

Seuraavan vaiheen ehdotuksen on tarkoitus valmistua elokuun 2019 loppuun mennessä. Essoten kuntayhtymän johtajan Risto Kortelaisen mukaan jatkotyöskentelylle perustetaan yhteinen ohjausryhmä, jossa on mukana molempien kuntayhtymien johtavia luottamushenkilöitä ja viranhaltijoita.

— Ohjausryhmä tulee perustamaan asiantuntijaryhmiä, jotka tekevät käytännön ehdotuksia yhteistyöstä, kertoo Kortelainen tiedotteessa.

Kuntayhtymien välillä tehdään jo nykyisin yhteistyötä muun muassa urologian, ortopedian ja traumatologian erikoisaloilla.

Tässä vaiheessa yhteistyön syventämisessä on mukana kaksi tahoa. Jatkossa mietitään, tuleeko mukaan muita osapuolia, kuten Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosteri.

— Esiselvityksemme ei lähde Savonlinnan päätöksestä ulkoistaa tai mennä yhteisyritykseen. Puhumme nyt Mikkelin keskussairaalan toiminnan vahvistamisesta kaikissa oloissa ja kaikkina aikoina, kertoi Kortelainen Länsi-Savolle aikaisemmin.

Uusimmat uutiset