Pyöräliike sulki korjaamonsa Mikkelin Urpolassa ja keskitti toiminnan Lehmuskylään — myynti siirtyi jo pari vuotta sitten, kun Rinnekatu pistettiin poikki

Alunperin liike perustettiin Selännekadulle, ja Lehmuskylän tilat hankittiin varastoksi, jonne ei myymälää ollut edes tarkoitus perustaa.

Vesa Vuorela

Pyöräliike perustettiin Selännekadulle Urpolaan vuonna 2000.

Mikkeliläinen pyöräliike Polkupyörä Etappi sulkee korjaamonsa Urpolassa Selännekadulla ja keskittää kaiken toimintansa Lehmuskylän-liikkeeseensä.
— Tarkoituksena on saada kaikki palvelut saman katon alta. Välillä tavarat ja ydinosaaminen ovat olleet väärässä paikassa, mutta nyt ei tarvitse juoksuttaa ketään, kertoo yrittäjä Janne Pokkinen.
Selännekadun tilat ovat edelleen yrityksen omistuksessa, eikä korjauspisteitäkään ole purettu, vaikka ovet pidetään suljettuina.
— Aika näyttää, mitä toimitilalle tapahtuu, sanoo Pokkinen.

Alunperin liike perustettiin Selännekadulle, ja Lehmuskylän tilat hankittiin varastoksi, jonne ei myymälää ollut edes tarkoitus perustaa.
— Siirsimme sinne ensin lasten pyörät ja käytetyt pyörät. Pikkuhiljaa toimintaa on siirretty sinne enemmän ja enemmän.
Kun Viitostien remontin yhteydessä Urpolan Rinnekatu pistettiin poikki, kulku Selännekadulle hankaloitui, ja Etappi siirsi loputkin myynnistään Lehmuskylään.

Etappi etsi pitkään tiloja keskeisemmältä paikalta Mikkelissä. Pyörät vaativat kuitenkin paljon neliöitä, ja isot tilat ovat sesonkialan yritykselle kalliita.
Asiakkaatkin tuntuvat löytäneen Lehmuskylään, joten enää Etappi ei pyri keskustaan. Talvella on tarkoitus tehdä remonttia myymälätilan kasvattamiseksi.

Mikkelissä toimii Etapin lisäksi myös toinen täyden palvelun pyöräliike, RM Wauhtipyörä. Pokkisen mielestä markkinatilanne on kaupungissa hyvä: ala ei monopolisoidu liikaa, mutta molemmille riittää varmasti asiakkaita.
— Ja pienempiä korjaamoja ei varmaan koskaan ole liikaa. Korjattavaa löytyy aina, kun vain tekee työnsä hyvin.

Elina Keskitalo

Elina Keskitalo

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.