Pitäjäläinen: Mökkijuhlissa mukana olleen mukaan koronavirus tuli Tahkolle mikkeliläisen nuoren mukana

Nuorisoporukat viettivät kahdessa eri mökissä viikonloppua Tahkolla 18.-20. syyskuuta. Yli kaksikymmentä nuorta sairastui koronavirukseen mökkijuhlien jälkeen ja yli sata ihmistä on tällä hetkellä karanteenissa.

Juha Poutanen

Arkistokuva Tahkolta.
Arkistokuva Tahkolta.

Koronavirus tuli Tahkolle todennäköisesti mikkeliläisen nuoren mukana. Asiasta kertoo Nilsiässä ilmestyvä Pitäjäläinen-lehti.

50 hengen ja 20 hengen nuorisoporukat viettivät kahdessa eri mökissä viikonloppua Tahkolla 18.-20. syyskuuta. Yli kaksikymmentä nuorta sairastui koronavirukseen mökkijuhlien jälkeen ja yli sata ihmistä on tällä hetkellä karanteenissa.

Lehti on haastatellut juhlissa ollutta nilsiäläistä lukiolaista, joka kertoo, että mökkijuhlat järjestettiin, koska Nilsiässä koronaa ei ollut. Juhliin kuitenkin osallistui myös Mikkelistä tullut henkilö, joka oli tietämättään altistunut aiemmin koronalle. Oireita hänellä ei vielä viikonvaihteessa ollut.

Mikkelissä on ollut syyskuun aikana useita koronavirukseen liittyviä tartuntaketjuja, ja koronavirukseen on sairastunut kaupungissa kymmeniä ihmisiä.

Mikkeliläinen sai tietää luokkatoverinsa sairastuneen koronaan sunnuntaina, kun juhlat olivat perjantaina ja lauantaina. Hän meni koronatestiin jo samana iltana, ja sai maanantaiaamuna positiivisen testituloksen.

Lehden mukaan mikkeliläinen oli välittömästi yhteydessä muihin Tahkolla olleisiin. Myös niihin baareihin ja kauppoihin, joissa altistuneet olivat asioineet, oltiin nopeasti yhteydessä. Jatkotartuntoja ei ole toistaiseksi todettu.