Savon Sanomat: Diakin toiminta Pieksämäellä uhattuna

Pieksämäen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arto Sepposen (kesk.) mukaan kaupunki seuraa asiaa huolestuneena.

Tanja Rihu

Diak on Pieksämäellä merkittävä toimija.
Diak on Pieksämäellä merkittävä toimija.

Diakin eli Diakonia-ammattikorkeakoulun toiminta Pieksämäellä on uhattuna, uutisoi Savon Sanomat perjantaina.

Mahdollista on, että oppilaitos lopettaa Pieksämäen yksikön. Diakin hallituksen puheenjohtaja Olli Holmström toteaa uutisessa, että paikkakunnista puhuminen on vielä ennenaikaista, mutta myöntää, että asiasta on puhuttu.

Kuopion ja Mikkelin hiippakuntien piispat ovat vedonneet Diakin hallitukseen toiminnan säilyttämiseksi Itä-Suomessa.

Pieksämäen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arto Sepposen (kesk.) mukaan kaupunki seuraa asiaa huolestuneena. Kaupungilta ei toistaiseksi ole pyydetty asiasta lausuntoa.

Diak yksityinen ammattikorkeakoulu, jonka pääomistajat ovat kirkollisia yhteisöjä. Sillä on kampukset Pieksämäellä, Helsingissä, Oulussa, Porissa ja Turussa.

Diakilla voi Pieksämäellä opiskella sosionomi-, sairaanhoitaja- ja asioimistulkkauksen koulutusta. Diakin opiskelijoita on Pieksämäellä noin 400.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet