Tekninen lautakunta hyväksyi Mikkelin peruskoululaisten ilmaiset bussimatkat — kaksivuotinen kokeilu alkaa ensi syksynä

Tekninen lautakunta hyväksyi tiistaina kasvatus- ja opetuslautakunnan esityksen kahden lukuvuoden mittaisesta kokeilusta.

Kanerva Kuitu

Maksuttomien matkojen ennakoidaan lisäävän joukkoliikenteen käyttöä.

Mikkelin peruskoululaiset saavat ilmaiset bussikyydit. Tekninen lautakunta hyväksyi tiistaina kasvatus- ja opetuslautakunnan esityksen kahden lukuvuoden mittaisesta kokeilusta. Ilmaiset kyydit tulevat voimaan 15. elokuuta 2017.

Ilmainen joukkoliikenne kattaa ikäryhmän 7—16-vuotiaat. Ilmainen joukkoliikenne koskee koulumatkojen lisäksi myös vapaa-aikoja ja lomia.

Peruskoululaisia varten perustetaan uusi Waltti-joukkoliikenteen lipputyyppi, joka on voimassa vuoden verran. Lippu koskee Mikkelin alueella asuvia peruskoululaisia. Peruskoululaiset lunastavat korttinsa kaupungin asiointipisteestä ja käyvät uusimassa oikeutensa seuraavan lukuvuoden alussa.

Elina Keskitalo

Elina Keskitalo

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet