Tuning-autot valtasivat Visulahden lauantaina — "Tämä on vähän kuin talonrakennus, että kun saa jotain näkyvää aikaan, niin se tuntuu hyvältä", katso kuvat

EC Car Show järjestettiin jo seitsemännen kerran. Visulahdessa tapahtuma on neljättä kertaa. Näytillä oli 120 tuning-autoa, jotka olivat saapuneet paikalle eri puolilta Suomea.

Taru Hokkanen

Tunkkarit tulivat tuning-autonäyttelyyn Kuopiosta koko perheen voimin. Aada-Lumina (vas.), Amos, ja Adessa haluavat aina mahdollisuuden tullen isä Antin Dodge Charger Daytonan kyytiin.

Mikkelissä järjestettiin lauantaina jo seitsemättä kertaa EC Car Show -näyttely. Visulahdessa autoja on ihailtu jo neljänä kesänä. Kyseessä on mikkeliläisen Extrema Custom autokerhon järjestämä tapahtuma, jossa pääosassa ovat erinäköiset tuning-autot.

Tänä vuonna näytille oli tuotu 120 tuning-autoa eri puolita Suomea. Tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta ja houkutellut järjestäjien mukaan hyvin myös kävijöitä.

— Viime vuonna oli yleisöä noin 1500 ja vähän sellainen kutina, että tänä vuonna jopa hiukan enemmän, kertoo Extreme Customin varapuheenjohtaja Tommi Himanen.

Himasella on näyttelyssä esillä myös hänen oma autonsa, vuoden 2005 Ford Focus.

— Tätä on madallettu reilusti, laitettu isommat vanteet ja sitten vähän tehopuoltakin lisätty, Himanen kuvailee.

Näyttelyn lisäksi tapahtumassa järjestettiin myös EMMA-autohifi ja Maxboom osakilpailut.

Taru Hokkanen

Tommi Himanen on yksi tapahtuman puuhamiehistä, mnutta näytllä oli myös hänen oma autonsa Ford Focus vuodelta 2005.

Jarkko Pirttikoski ja Niinan Voutilainen saapuivat Visulahteen Varkaudesta. Pirttikosken näyttelyajokkina on tämän vuoden ajan toiminut vuoden 1997 Opel Tigra, jonka takaosan hän muokannut avolavaksi.

— Laitettiin kyytiin pari heinäpaalia tuomaan maaseutuhenkeä, Pirttikoski kuvailee.

Pariskunta on kierrellyt tuning-autonäyttelyitä jo useamman vuoden.

— Näyttelyissä on kaikki tavallaan kavereita, niin näissä on mukava kiertää, sanoo Pirttikoski.

Muutaman vuoden ajan Voutilainen ja Pirttikoski ovat rakentaneet talven aikana uuden auton tulevan kesän näyttelyjä varten.

— Syksyllä sitä aina innolla aloittaa uuden rakennusprojektin. Keväällä sitten taas miettii, että miksi piti tähänkin ryhtyä, naurahtaa Voutilainen.

Taru Hokkanen

Niina Voutilainen ja Jarkko Pirttikoski saapuivat Visulahteen Varkaudesta. Pirttikosken Opel Tigran avolavalla kulki mukana heinä paaleja tuomassa maaseutuhenkeä.

Tuning-harrastuksen taustalla on yleensä autokärpänen, joka on puraissut jo pienenä lapsena. Näin kävi myös kuopiolaiselle Antti Tunkkarille.

— Mummon kanssa kierrettiin myymässä makkaraa erilaisissa autotapahtumissa. Tämä on vähän kuin talonrakennus, että kun saa jotain näkyvää aikaan, niin se tuntuu hyvältä, Tunkkari kuvailee.

Tunkkari saapui Visulahteen koko perheen voimin.

— Varsinkin 3-vuotias poika on näistä innoissaan. Monesti hän on mukana tallilla rassaamassa. Ja kyllä tyttöäkin kiinnostaa. Nytkin tultiin kahdella autolla ja molemmat haluaa aina tulla isin kyytiin.

Monen muun tuning-autoilijan tapaan näyttely eri puolilla Suomea ovat tulleet myös Tunkkarille tutuksi. Tänä vuonna hän on tosin joutunut talonrakennusprojektin takia hiukan vähentämään.

— Ensi vuonna ehtii varmaan taas paremmin. Unelmana olisi joskus lähteä Saksaan näyttelyyn.

Taru Hokkanen

Ari Borovkoff osallistui Maxboom-osakilpailuun, jossa miteltiin äänenvoimakkuudessa. Borokoffin ämyreistä irtosi äänenpainetta 149,8 desibelin verran.

Taru Hokkanen

Taru Hokkanen

Mari Koukkula

Taru Hokkanen

Mari Koukkula

Kommentoidut