Mikkelissä rynnistys riskiryhmien influenssarokotuksiin: Seuraavia vapaita aikoja on vasta marraskuun lopulla

Heti maanantaina ajanvarauksen avauduttua tehtiin suuri määrä varauksia.

Tuire Punkki

Arkistokuva.
Arkistokuva.

Riskiryhmien influenssarokotuksiin on varattu Essoten alueella alkuviikosta jo niin paljon aikoja, että seuraavia vapaita aikoja on vasta marraskuun loppupuolella.

– Asiakkaat ovat löytäneet uuden ajanvarauksen nettisivuilta todella hyvin. Maanantaina sen avautuessa tehtiin suuri määrä varauksia. Lisäämme aikoja kysynnän mukaan, rokotuksia organisoiva terveydenhoitaja Virve Hokkanen kertoo Essoten tiedotteessa.

Influenssarokotuksiin pääsee tänä vuonna ensimmäistä kertaa ajanvarauksen kautta. Rokotukset alkavat maanantaina 2. marraskuuta.

Tartuntatautilääkäri Hans Gärdström sanoo, että ihmisten toivotaan saapuvan varatulle ajalle hyvin täsmällisesti, jotta jonoja ei syntyisi.

– Koronatilanteen takia Essote haluaa välttää jonojen muodostumista rokotuspaikalle. Yhdelle henkilölle on varattu noin viisi minuuttia aikaa. Siksi toivomme asiakkaiden tulevan juuri varattuna ajankohtana, Gärdström sanoo.

Rokotuksiin tulevien suositellaan pukeutuvan niin, että olkavarren saa helposti esiin rokotuksen ajaksi.

Aikoja voi varata myös puhelimitse

Riskiryhmiin kuuluvien on mahdollista saada rokotus ajanvarauksella Essoten alueen hyvinvointiasemilla ja hyvinvointikeskuksissa. Koululaiset ja opiskelijat rokotetaan koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa. Lapset saavat rokotuksen Mikkelin Perhetalossa ja muissa neuvoloissa.

Rokote on mahdollista saada myös vastaanotto-, leikkausarvio- tai tutkimuskäynneillä.

Netin ajanvarausohjelma ohjaa asiakasta valitsemaan rokotuksen tämän haluamalle paikkakunnalle. Asiakkaat, joilla ei ole mahdollisuutta varata aikaa netin kautta voivat varata ajan puhelimitse.