Mikkelin Namika ilahdutti veteraania puulahjoituksella — Pentti Akkanen, 94, sai pinon halkoja pihaansa

Miia Havukainen

Polttopuut pinottiin Pentti Akkasen pihaan.
Polttopuut pinottiin Pentti Akkasen pihaan.

Veteraani Pentti Akkanen, 94, ilahtui halkopinollisen verran torstaina, kun puulahjoitus purettiin hänen pihaansa hyvien ajatusten ja yhteistyön tuloksena. Talkoissa mukana ollut Miia Havukainen kirjoittaa tempauksesta seuraavasti:

Puulahjoituksen idea syntyi, kun Vesa Kinnunen raivasi Hirvensalmelta mökkitontin itselleen ja puuta jäi yli omien tarpeiden.

Kinnunen, Timo Hämäläinen ja Miia Havukainen suunnittelivat ja organisoivat yhdessä, kuinka puutavaraa voidaan käyttää hyvään tarpeeseen.  Heti idean alkuvaiheesta lähtien koko porukan ajatuksena oli, että puut halutaan lahjoittaa niistä varmasti hyötyvälle. Kohderyhmäksi valikoitui veteraanit.

Miia Havukainen

Puut haluttiin lahjoittaa niistä varmasti hyötyvälle.
Puut haluttiin lahjoittaa niistä varmasti hyötyvälle.

Havukainen alkoi paikallisena kysellä, mikä on veteraanien tilanne Mikkelin alueella ja lopulta tietoon tuli omakotitalossa asuva 94-vuotias Akkanen. Puut tulivat Akkaselle tarpeeseen, sillä hänen kotonaan takka, leivinuuni ja puuhella sekä sauna lämpiävät puilla.

Kinnunen ja Hämäläinen hoitivat puiden halkomisen sekä kuljetuksen ja koripalloseura Mikkelin Namika otti innokkaasti halkokuorman purku- ja pinoamisurakan hoitaakseen hyväntekeväisyytenä.

Veteraani osallistui kuorman purkuun

Puut löysivät tiensä nopeasti halkopinoon talkooporukan voimin Akkasen itse osallistuessa kuorman purkuun.

Kun urakka oli valmis, Akkanen oli silminnähden ilahtunut ja esitti kovat kiitokset kaikille mukana olleille. Hyvä mieli jäi kaikille.

Talkootöissä mukana olleen MiNMKY:n puheenjohtaja Janne Sajaniemi kommentoi, että on hienoa, että veteraaneja pystytään auttamaan monin eri tavoin. Asia on hyvä nostaa esille, Sajaniemi jatkaa.

Talkoohenkeä on hyvä herätellä henkiin ja toivottavasti tämä saa muutkin ajattelemaan, että myös pienillä teoilla on iso merkitys, Havukainen muistuttaa.

Ensi viikon lauantaina on kansainvälinen veteraanien päivä, jota myös Akkanen odottaa jo kovasti. Veteraaneille järjestetään tuona päivä kahvittelutilaisuus.

Miia Havukainen

Kaikille jäi hyvä mieli puutalkoista.
Kaikille jäi hyvä mieli puutalkoista.