Mikkelipuiston toiminnan jatkajiksi Juniikki Oy ja Osuuskauppa Suur-Savo – Puiston yhteyteen suunnitellaan vesipuistoa ja saunamaailmaa, Greeneri aiotaan avata muutaman viikon sisällä

Yhtiö ja osuuskauppa jättivät Mikkelipuiston konkurssipesälle yhteisen tarjouksen.

Taru Hokkanen

Uudet toimijat kaavailevat Mikkelipuistoon erilaisia aktiviteetteja.
Uudet toimijat kaavailevat Mikkelipuistoon erilaisia aktiviteetteja.

Mikkelipuiston toiminnan jatkajiksi on valittu Juniikki Oy ja Osuuskauppa Suur-Savo.

Osuuskaupan tiedotteessa kerrotaan, että se ja Juniikki Oy jättivät Mikkelipuiston konkurssipesälle yhteisen tarjouksen ja alkavat nyt yhdessä kehittää puiston toimintaa. Varsinainen kauppakirja konkurssipesän kanssa allekirjoitetaan 30. kesäkuuta.

Juniikki Oy:llä on toimitusjohtaja Jukka Toivasen mukaan noin 20 vuoden kokemus erilaisten tapahtumien järjestämisestä, muun muassa Visulahden juhannuksesta. Visulahdessa Xon-puisto on toiminut Toivasen Desipio Oy:n, Juniikki Oy:n tytäryhtiön, nimissä.

Tiedotteen mukaan Mikkelipuistoon on tarkoitus lisätä tulevaisuudessa toiminnallisuutta, ja suunnitteilla on esimerkiksi kelluva vesipuisto Kaihun rannalle. Tulevina vuosina Mikkelipuiston yhteyteen tai sen lähelle olisi suunnitelmissa rakentaa myös saunamaailma.

Alue on mitä mainioin monenlaista toimintaa ajatellen. — Jukka Toivanen

– Alue on mitä mainioin monenlaista toimintaa ajatellen. Vielä tänä kesänä Mikkelipuistoon on tulossa joitain Xon-puistosta tuttuja laitteita sekä pomppulinnamaailma, Toivanen kertoo tiedotteessa.

Ravintola Greeneri jatkaa entisellä konseptillaan, eli se tarjoaa jatkossakin kahvila- ja ravintolapalveluita. Ravintola pyritään avaamaan muutaman viikon sisällä.

Puiston nykyiset mallipuutarhat säilyvät, ja niiden hoidosta ja mahdollisesta kehittämisestä aiotaan keskustella vuokralaisten kanssa loppukesällä. Puutarha-alueen kehittämisestä ottaa vastuun yhteistyökumppani Etelä-Savon ammattiopisto (Esedu), ja puisto toimii tulevaisuudessa Esedun puutarha- ja matkailualan oppimisympäristönä.

Tiedotteessa kerrotaan, että ensimmäiseksi puistossa aloitetaan kesäajan kasvien ja puutarhojen hoito.

Mikkelipuiston toiminnasta vastannut Mikkelipuistoyhdistys hakeutui konkurssiin toukokuussa. Konkurssipesä sai puiston toiminnan jatkamisesta useita tarjouksia.

Juttua muokattu 26.6. klo 11.35: Juttuun tarkennettu, että Xon-puisto on toiminut Visulahdessa Desipio Oy:n nimissä. Aiemmin jutussa kerrottiin, että puiston toimintaa on pyörittänyt ja hallinnoinut Juniikki Oy.

Juttua muokattu 26.6. klo 12.15: Lisätty tarkennus, että Desipio Oy on Juniikki Oy:n tytäryhtiö.