Xamk kasvatti hakijamääräänsä – Mikkelin kampuksen suosituin ala oli tietojenkäsittely

Diakin koulutuksista vetovoimaisin ensisijaisten hakijoiden keskuudessa oli Pieksämäen sosionomikoulutus.

Saara Karttunen

Tietojenkäsittely oli Xamkin suosituin ja pelisuunnittelu toiseksi suosituin koulutusohjelma.
Tietojenkäsittely oli Xamkin suosituin ja pelisuunnittelu toiseksi suosituin koulutusohjelma.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun hakijamäärät kasvoivat kevään yhteishaussa huimasti viime vuodesta, Xamk kertoo tiedotteessa.

Mikkelin kampuksen ja koko Xamkin vetovoimaisin koulutus oli tietokäsittelyn tradenomi. Koulutus on toimitusjohtaja, rehtori Heikki Saastamoisen mukaan täysin verkossa opetettavaa.

Tietojenkäsittelyyn oli 12,75 ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti. Sosionomin sekä sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörin koulutukset olivat seuraavaksi suosituimpia Mikkelissä.

Sosonomiksi oli 3,8 ja sähköinsinööriksi 3,7 ensisijaista hakijaa jokaista aloituspaikkaa kohti.

Xamk kasvatti Suomen ammattikorkeakouluista eniten ensisijaisten hakijoiden määrää.

Kolmen kärjessä tietojenkäsittely, peliala ja ensihoito

Xamkilla oli kevään yhteishauissa 68 hakukohdetta, joista 16 ylempään amk-tutkintoon johtavaa koulutusta. Aloituspaikkoja oli 1 938, lähes yhdeksän prosenttia viime vuotta enemmän.

Verkossa opetettavan tietojenkäsittelyn jälkeen Kouvolan pelisuunnittelukoulutus oli 9,8 hakijaluvulla toiseksi suosituin. Kolmantena tuli Kotkassa opiskeltava ensihoitajakoulutus, johon hakijoita oli 9,49 aloituspaikkaa kohti.

Myös sosionomikoulutukset keräsivät hyvin hakijoita.

Ylempään amk-tutkintoon johtavista koulutuksista hakijoita kiinnostivat eniten palvelumuotoilu, kyberturvallisuus ja projekti- ja myyntijohtaminen.

Luvuissa ovat mukana kevään ensimmäinen yhteishaku englanninkielisiin koulutuksiin 8.–22.1. ja toinen yhteishaku suomen- ja ruotsinkielisiin koulutuksiin 18.3.–1.4.

Xamk tiedotti keskiviikkona, että AMK-valintakokeista tehdään valtakunnallinen päätös kahden viikon aikana. Valintakokeet on suunniteltu pidettäväksi kesäkuun alussa.

Pieksämäen kampus oli Diakin suosituin

Diakonia-ammattikorkeakoulussa oli haussa yhteensä 511 aloituspaikkaa AMK- ja YAMK-koulutuksiin sosiaali-, terveys-, kirkon- ja tulkkauksen aloilla. Hakijamäärät nousivat lähes kaikilla aloilla ja kampuksilla, Diak tiedottaa.

Hakijoita Diakiin oli yhteensä 6327 kevään yhteishaussa ja ensisijaisesti Diakin valinneita hakijoita oli 1481.

Diakin vetovoimaisimmaksi koulutukseksi kaikkien hakijoiden osalta nousi terveydenhoitajan tutkinto.

Hakijamäärät kasvoivat kaikilla Diakin viidellä kampuksella Helsingissä, Oulussa, Pieksämäellä, Porissa ja Turussa.

Pieksämäen kampuksen sosionomikoulutus monimuotototeutuksena oli ensisijaisten hakijoiden ja aloituspaikkojen suhteen vetovoimaisin Diakin koulutuksista.

Valintakoe on tarkoitus järjestää Helsingin kampuksella 2.-4.6. ja Oulun, Pieksämäen ja Porin kampuksilla 3.-4.6. Koronatilanne voi aiheuttaa muutoksia.