Mikkelin seudun K-ruokakauppiaat palkittiin lokakuisesta heijastinkampanjasta — "Tämä yllätti täysin"

Kunniakirja jaettiin torstaina Mikkelissä järjestettävän Itä-Suomen liikenneturvallisuusfoorumin yhteydessä.

Silja Viitala

K-kauppiaiden heijastintempausta olivat mukana toteuttamassa Liikenneturvan yhteyspäällikkö Eini Karvonen (vas.), K-market Tuuliviirin kauppias Marja Paasonen, K-supermarket Rokkalan kauppias Tiina Karinkanta, K-market Otavan kauppiaat Ilpo ja Heli Romppanen sekä Liikenneturvan kouluttaja Tuomas Tiusanen. Kuvaa ottaa musiikkiopiston kahvilan Cafe Saundin yrittäjä Tuula Matilainen.

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ely) koordinoima Itä-Suomen liikenneturvallisuusryhmä palkitsi Mikkelin seudun K-ruokakauppiaat liikenneturvallisuuden edistämisestä.

Yhdeksän K-ruokakaupan väki toteutti kaupoissa heijastimen käyttöön kannustavan kampanjan valtakunnallisena heijastinpäivänä 1. lokakuuta. Kauppiaat esimerkiksi jakoivat asiakkaille kestokasseja, joissa on heijastavia osia.

Mikkelin seudun K-kauppiaille luovutettiin yhteinen kunniakirja torstaina Mikkelin musiikkiopistolla järjestettävän Itä-Suomen liikenneturvallisuusfoorumin yhteydessä.

Palkinto yllätti kauppiaat

Kunniakirjaa olivat vastaanottamassa kolmen K-kaupan edustajat.

— Tämä yllätti täysin, tiivisti K-market Otavan kauppias Ilpo Romppanen kaikkien tunnelmat.

— Pidämme niin paljon tapahtumia, että heijastinpäivän kampanja oli vain yksi muiden joukossa. Ei siitä osannut odottaa kunniakirjaa, sanoo kauppiaspariskunnan toinen puolisko Heli Romppanen.

Heijastinkassien suosio ei laannu

Syksyllä Mikkelin seudun K-kauppiaat halusivat pistää pystyyn kampanjan, jonka voisi toteuttaa kaikissa seudun K-ruokakaupoissa ja joka piristäisi ja yhdistäisi kaikkia asiakkaita loskakelin synkkyydessä.

Heijastinpäivänä kaupoissa järjestettiin liikennevalistusta ja pidettiin esillä heijastimia ja banderolleja. Tärkeänä yhteistyökumppanina toimi Liikenneturva.

On hienoa, että paikalliset yrittäjät pistävät itsensä peliin hyvän asian puolesta. — Tuomas Tiusanen

Erityisen tyytyväisiä kauppiaat ovat tempausta varten suunnittelemiensa ja tilaamiensa kestokassien menestykseen. Heidän mukaansa niitä näkyy vieläkin käytössä.

— Tuntuu mahtavalta, kun töihin mennessä näen joka päivä heijastinkassin roikkumassa naapurin rollaattorissa, Ilpo Romppanen sanoo.

Liikenneturvan kouluttaja Tuomas Tiusanen arvostaa kauppiaiden kampanjaa.

— Minusta on hienoa, että paikalliset yrittäjät pistävät itsensä peliin hyvän asian puolesta ja käyttävät siihen omaa aikaa ja rahaa, Tiusanen sanoo.

Toinen palkinto meni Ilomantsiin

Torstaina Itä-Suomen liikenneturvallisuusryhmä palkitsi myös Ilomantsin liikenneturvallisuusryhmän koollekutsujan ja sihteerin Eija Laitilan. Laitila palkittiin aktiivisesta ja innostuneesta liikenneturvallisuuden edistämisestä.

Pohjois-Savon ely-keskus on jakanut kunniakirjoja liikenneturvallisuutta edistäville tahoille lähes koko vuosikymmenen ajan, jonka se on järjestänyt Itä-Suomen liikenneturvallisuusfoorumia. Palkinnon saajat valitaan Itä-Suomen liikenneturvallisuusryhmän jäsenten ehdottamien henkilöiden ja tahojen joukosta.

Ryhmän muodostavat Liikenneturva, poliisi, pelastuslaitos, maakuntakeskusten edustajat ja ely-keskus.

Juttua korjattu 23.5. kello 14.25: Korjattu Eija Laitilan nimi ja titteli. Aiemmin jutussa kutsuttiin Laitilaa virheellisesti Laitelaksi ja sanottiin hänen olevan liikenneturvallisuusryhmän puheenjohtaja. Oikeasti hän on ryhmän koollekutsuja ja sihteeri.