Pauliina Hukkanen avaa teatteriravintola Ilon entisen Pannukakkutalon tiloihin — yhteistyökumppaneina Mikkelin ravintolamaailman kuumia nimiä

Eepin Grilli, Ilkka Arvola sekä Asemaravintola Vaiha tuottavat show & dinner-iltoihin ravintolapalvelut pop up-periaatteella.

Taru Hokkanen

Teatteriravintola Ilo. Pauliina Hukkanen takana Janne Kyyhkynen.
Teatteriravintola Ilo. Pauliina Hukkanen takana Janne Kyyhkynen.

Mikkeli saa lokakuussa uuden ravintolan. Näyttelijä Pauliina Hukkanen avaa entisissä Pannukakkutalon tiloissa, kauppakeskus Akselissa, teatteriravintola Ilon.

Ravintolan konsepti poikkeaa tavanomaisesta. Aukioloiltoina Ilossa on aina esitys, joka voi olla joko komediateatteria, stand upia tai musiikkia.

Sen yhteydessä on tarjolla illallismenu, jonka tuottaa pop up-periaatteella ulkopuolinen ravintoloitsija.

Ilon yhteistyöravintoloina toimivat Asemaravintola Vaiha, Eepin Grilli sekä ravintola Vileen perustajana tunnettu Ilkka Arvola.

Ilo on avoinna tänä syksynä kolmena iltana viikossa.

—  Torstai, perjantai ja lauantai ovat luontevimmat aukiolopäivät show & dinner-tyyppiselle ravintolalle.

—  Tammikuun olemme suljettuna ja ensi kevätkauden ravintola on avoinna perjantaisin ja lauantaisin, kertoo Ilon yrittäjänä toimiva Hukkanen.

Syyskaudella Ilossa nähdään muun muassa Hukkasen ja Sari Havaksen esitys Terapian tarpeessa, Pertti Koivulan Minä kunnanjohtaja sekä Miia Nuutilan ja Antti Paavilaisen Yhteinen sävel. Myös Hukkasen ja Janne Kyyhkysen Avomielinen Anneli Keijon kaa -esitys kuuluu syksyn ohjelmistoon.

Akselin kauppakeskusmanageri Jukka Toivakka toivottaa uudenlaisen vuokralaisen tervetulleeksi.

— Kauppakeskusten tarjontaan tulee aina vain enemmän erilaisia palveluja perinteisen vähittäiskaupan ohelle. Ilon kaltainen teatteriravintola monipuolistaa Akselin ja koko Mikkelin tarjontaa, Toivakka sanoo.

Pannukakkutalon tiloissa tehdään kevyt remontti ennen kuin Ilo avaa ovensa 6. lokakuuta. Hukkasen mukaan ravintolan uutta ilmettä on luomassa myös paikallisia taiteilijoita.

— Heidän töitään ei kuitenkaan nähdä seinillä, vaan jossakin muualla, vihjaa Hukkanen.

Ravintolapalvelujen tuottajat ovat myös innoissaan uudesta yhteistyöstä.

— Hienoa, että tänne kelpasi mukaan oikeiden ravintoloitsijoiden sekaan, nauraa Eepin Grillin Esa-Matti Pietilä.

Pietilä, Vaihan yrittäjä Teemu Kaijanen ja Arvola uskovat, että Ilo löytää asiakkaansa. Pop up-ravintolat toimivat kukin vuorollaan Ilon keittiötiloissa. Ruoka siis valmistetaan aina paikan päällä. Ravintolalla on anniskeluoikeudet.

— Toivotaan, että tämä lähtee hyvin käyntiin. Kiinnostava konsepti, sanoo Arvola.


Länsi-Savo on yksi kauppakeskus Akselin omistajista.