Vaatekaapeissa hamppuviljelmät Mikkelissä – kahdelle ehdollista huumausainerikoksesta

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi kaksi miestä ehdolliseen huumausainerikoksesta.

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi kaksi miestä ehdolliseen huumausainerikoksesta.
Vuonna 1985 syntynyt mies sai 60 päivän ehdollisen vankeustuomion yhdestä huumausainerikoksesta.
Vuonna 1992 syntynyt mies sai yhteisenä rangaistuksena kuusi kuukautta ehdollista vankeutta. Tuomio tuli kahden huumausainerikoksen lisäksi väärennyksestä.

Haastehakemuksen mukaan molemmat miehet olivat viljelleet asunnossaan alkuvuodesta 2014 hamppua käytettäväksi huumausaineena tai sen raaka-aineena. Kumpikin oli rakentanut huoneeseensa kaksi kasvattamoa: vaatekaappiin ja kasvatustelttaan. Syyttäjän mukaan kasvattaminen oli asiantuntevaa.
Tuottoarvion mukaan kasvamassa olleista kasveista olisi saatu 1,05 ja 1,65 kiloa valmista marihuanaa. Molemmat olivat myös saaneet aikaisemmin kasvatetuista kasveista pienemmän määrän marihuanaa.

Haastehakemuksen mukaan vuonna 1992 syntynyt mies oli lisäksi yrittänyt ostaa väärennetyllä reseptillä Mikkelissä apteekista huumausaineeksi luokiteltavaa alpratsolaamia sisältävää lääkeainetta.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.