Kalamarkkinoilla kävi arviolta 20 000 vierailijaa — Yksi viikonlopun suosituimpia ohjelmanumeroita oli Harry Harkimo, joka haastatteli elokuvaohjaajaa Jesse Haajaa

Iso osa kauppiaista varasi paikkansa jo ensi kesän Kalamarkkinoille. Kalastuskilpailuun otti osaa 70 lasta.

Vesa Vuorela

Markkinoilla oli kävijöitä entiseen tapaan, noin 20 000.
Markkinoilla oli kävijöitä entiseen tapaan, noin 20 000.

Lämmin viikonloppu kelpasi Mikkelin ohjelmallisia Kalamarkkinoita järjestäneelle Lions Club Mikkelille. Järjestelyt onnistuivat eikä ongelmia ilmennyt.

Päämajan Lions Clubin presidentti Martti Hyötyläinen kertoo, että markkinoilla riitti kävijöitä jokaiselle kolmelle päivälle entiseen malliin.

— Sitä on vaikea arvioida, kuinka monta kävijää yhteensä oli, sillä alueelle menijöitä ei lasketa. Arvioisin, että noin 20 000 kävijää, Hyötyläinen sanoo.

Vähän yli sata myyntipaikkaa täyttyivät hyvin, kertoo Hyötyläinen. Suurin osa kauppiaista oli varsin tyytyväinen viikonlopun myyntiin.

— Varmaan 70 myyjää varasi suoraan paikan ensi vuodelle.

Hjallis ja onkikisa olivat suosittuja

Yksi viikonlopun vetonauloista oli kansanedustaja ja mediapersoona Harry ”Hjallis” Harkimo, joka haastatteli muun muassa mikkeliläistä elokuvaohjaajaa Jesse Haajaa sekä Mikkelin kaupunginjohtajaa Timo Halosta.

Hyötyläinen kertoo, että jokunen kävijä kommentoi tunnetun poliitikon vierailusta Leijonien tapahtumassa, vaikka Leijonat on poliittisesti sitoutumaton järjestö.

— Sanoimme kyllä Harkimolle, että jättää puoluepolitiikan pois, Hyötyläinen kertoo.

Kalaisa Saimaa -teemaa toteutettiin toden teolla sunnuntaina, kun onkikilpailuun osallistui yhteensä 70 lasta.

— Onkikilpailu on ollut vanhempien puolesta haluttu tapahtuma. Lapsia pyritään kouluttamaan siinä, että he suhtautuisivat positiivisesti kalastusta ja kaloja kohtaan, sanoo Hyötyläinen.

Ensi vuonna 20. Kalamarkkinat

Suunnitelmissa on, että Päämajan Lions Club järjestää Kalamarkkinat myös ensi kesänä.

Kalamarkkinat järjestettiin nyt 19. kerran, joten ensi vuonna juhlitaan pyöreitä vuosia.

— Klubi on jäsenmäärältään pieni ja porukan täytyy olla aika aktiivista, että tämmöiset saadaan järjestettyä.Toisille tulee enemmän hommia kuin toisille, mutta jokainen tekee voimiensa mukaan, Hyötyläinen sanoo.

Luetuimmat