Mikkelissä ei voi lauantaina valittaa tekemisen puutetta — Tapahtumia keskustassa, Tornimäellä ja Saimaa-stadiumissa

Kokosimme esimerkkejä siitä, mitä kaikkea kaupunkilaisille tarjotaan.

Jasmine Kousa

Mikkelin keskustassa on todennäköisesti vipinää lauantaina. Kaupungissa tapahtuu myös muualla. Arkistokuva.
Mikkelin keskustassa on todennäköisesti vipinää lauantaina. Kaupungissa tapahtuu myös muualla. Arkistokuva.

Mikkelissä järjestetään lauantaina poikkeuksellisen paljon tapahtumia. Kokosimme tähän esimerkkejä siitä, mitä kaikkea kaupunkilaisille tarjotaan.

Keskustassa on samaan aikaan monta kaupallista tempausta.

Mikkelin keskustan kivijalkaliikkeiden ja Mikkelin kaupunkikeskustan kehittämisyhdistyksen tapahtuma Huippukaupat järjestetään tänä keväänä 16.—17.3. Luvassa on siis vielä lauantainakin erikoistarjouksia, elämyksiä ja ohjelmaa.

Keskustassa Akselissa on Aarrepäivät, joiden yhteydessä kauppakeskuksessa on erilaista ohjelmaa, esimerkiksi lasten leikkipaikka on avoinna. 

Tavaratalo Carlsonilla vietetään monta päivää, myös lauantaina, omia erikoispäiviä.

Stellassa on Kunnon Mikkeli -hyvinvointitapahtuma lauantaina kello 10—15.

Toriparkki ja Mikkelin kaupunki tarjoavat lauantaina kaupungin keskustassa ilmaista pysäköintiä. Toriparkissa voi pysäköidä ilmaiseksi ensimmäisen tunnin. Kaikki kaupungin pysäköintipaikat ovat maksuttomia kahden tunnin ajan parkkikiekon kanssa. 

Myös liikuntaa ja ulkoilua

Jos keskustan vilinä ei kiinnosta, kaupungissa tapahtuu myös muualla.

Kalevankankaalla vuosia odotettu monitoimihalli, Saimaa-stadiumi, avaa lauantaina ensimmäistä kertaa ovensa yleisölle. Kaupunkilaiset pääsevät vapaasti tutustumaan stadiumin tiloihin ja välineisiin. Luvassa on myös erilaista ohjelmaa. Esimerkiksi pihalla on raviajelua klo 11—13. Sisäaktiteettipuisto Supercorner on avoinna koko ajan kello 10—20 tarjoushinnoin. 

Myös laskettelukeskus Tornimäellä on erityistä ohjelmaa. Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savon ja Mikkelin seudun MTK-yhdistysten tapahtumassa pääsee nikkaroimaan linnunpönttöjä, ajamaan mönkijällä, laskemaan mäkeä ja ratsastamaan ponilla.

Kyseisten yhdistysten jäsenet saavat kolmen tunnin rinnelipun veloituksetta. Tarjolla on kuumaa mehua, makkaraa ja lettuja.

Ilmatieteen laitos lupaa lauantaiksi Mikkeliin selkeää pakkaskeliä, joten ulkoilupaikoilla todennäköisesti riittää väkeä muutenkin.

Lisää tietoa näistä tapahtumista saat järjestäjien omilta verkkosivuilta. Lauantain muitakin tapahtumia löydät esimerkiksi täältä