Pertunmaa kartoitti halukkuutta muuttaa mökki asunnoksi: Kymmenet kiinteistönomistajat ovat kiinnostuneita

Hankkeessa käydään seuraavaksi läpi suunnittelutarpeet.

KATJA JUURIKKO, Katja Juurikko

Vapaa-ajan asunnon omistajia kiinnostaa myös yritystoiminta. Valokuituyhteys olisi monelle tärkeä.
Vapaa-ajan asunnon omistajia kiinnostaa myös yritystoiminta. Valokuituyhteys olisi monelle tärkeä.

Pertunmaalla yli 30:llä vapaa-ajan kiinteistöjen omistajalla on aikeita muuttaa vapaa-ajan asuntonsa vakituiseksi asunnoksi.

Luku perustuu vastauksiin, jotka kiinteistöjen omistajille kohdistetussa kyselyssä saatiin. Kysely sisältyi Pertunmaan kunnassa toteutettuun hankkeeseen.

Hankeryhmä kävi vastauksia läpi perjantaina ja oli yllättynyt vastausten määrästä ja kiinnostuksesta.

Vireillä on jatkohanke, jossa kyseisen 30 kiinteistöomistajan keskuudessa kartoitettaisiin suunnittelutarpeita ja aikaa myöten päästäisiin tekemään kiinteistöjen muutossuunnitelmia.

Hankevetäjä Esko Kilpinen kertoo, että suunnittelutarpeiden selvittämiseksi on tarkoitus järjestää palaveri vielä näillä lumilla. Myös jatkohankkeen rahoitusneuvottelut käynnistetään.

— Hanke on yhteistyön paikka eri toimijoille. Haluamme olla muodostamassa onnistuneita muutto- ja elinkeinotarinoita sekä suunnittelemassa uusia asumisen ja työntekemisen muotoja, toteaa Kilpinen.

Vastauksista nousi esiin myös useita yritystoimintaan liittyviä kehittämisajatuksia ja toimitilatarpeita Pertunmaalle. Kilpisen mukaan yritysasioista kiinnostuneet ehtivät vielä ilmoittautua hankkeeseen mukaan, vaikka varsinainen vastausten määräaika päättyi vuodenvaihteessa.