Nuorten voi olla vaikea löytää oikeita väyliä ajatustensa julki tuomiseen, ja siksi Mikkelissä järjestetään Mikä vituttaa -ilta

Mikä vituttaa? -illassa pääsee päästämään höyryjä ja kehittämään palveluja.

Taru Hokkanen

Ohjaamo Olkkari on paraatipaikalla, Mikkelin torin laidalla. Torstain Mikä vituttaa -iltaan ei ole ennakkoilmoittautumisia.
Ohjaamo Olkkari on paraatipaikalla, Mikkelin torin laidalla. Torstain Mikä vituttaa -iltaan ei ole ennakkoilmoittautumisia.

Ohjaamo Olkkarilla Mikkelissä järjestetään tämän viikon torstaina keskusteluilta otsikolla Mikä vituttaa?

Ajatuksena on, että nuoret saavat mahdollisuuden omin sanoin kertoa, millä tavoin he itse kehittäisivät julkisia palveluita, sekä toisaalta, mikä nykyisissä palveluissa ottaa heitä päähän.

– Nuoret eivät aina löydä oikeita väyliä ajatustensa julki tuomiseen, sanoo Ohjaamo Olkkarin toiminnanohjaaja Sari-Anne Ratia.

Ilta on suunnattu kaikille 13–29 -vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille, jotka haluavat päästellä höyryjä ja kehittää palveluita. Ennakkoilmoittautumisia ei ole ja bonuksena tarjolla on pitsaa. Se leivotaan porukalla paikan päällä.

Meillä on tällä viikolla Olkkarissa myös mahdollisuus kirjata ajatuksiaan palveluista anonyymisti seinälle. — Anne-Mari Ratia

Yksin ei tarvitse tulla, sillä mukaansa voi myös ottaa itselleen tutun ja turvallisen ihmisen.

– Meillä on tällä viikolla Olkkarissa myös mahdollisuus kirjata ajatuksiaan palveluista anonyymisti seinälle, Ratia lisää.

Illan keskusteluissa esiin tulevat epäkohdat ja kehittämisehdotukset päätyvät päättäjien tietoon Ohjaamo Olkkarin ja Nuorten osallisuudesta energiaa Etelä-Savoon -hankkeen edustajien välityksellä.

Vastaavia keskusteluiltoja on tarkoitus toteuttaa myös myöhemmin tänä vuonna.

Mikä vituttaa? -ilta Ohjaamo Olkkari, Hallituskatu 3, Mikkeli, torstaina 13.2. kello 17–19.