Essoten hallitus perusti 17 uutta virkaa — Ne säästävät kustannuksia ja antavat haltijoilleen päätösvaltaa

Taru Hokkanen

Essoten hallitus perusti uusia virkoja. Arkistokuva
Essoten hallitus perusti uusia virkoja. Arkistokuva

Essoten hallitus perusti joukon virkoja kokouksessaan torstai-iltana, tiedottaa Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä.

Useimmissa tapauksissa työsopimussuhteinen tehtävä muuttuu viraksi työhön lisättyjen viranomaistehtävien vuoksi.

Vuodenvaihteen jälkeen aloittavaan Tilannekeskukseen perustettiin terveyspalvelujen ja vanhus- ja vammaispalvelujen operatiivista toimintaa johtavien kenttäjohtajien virkoja 12. Virkoihin on varauduttu vuoden 2020 talousarviossa.

Tilannekeskus ohjaa asiakkaat ja työvoima nykyistä tarkemmin kohtaamaan toisensa, jolloin työvoimaa kuluu vähemmän ja syntyy säästöä.

Yhtään uutta henkilöä ei tältä pohjalta palkata, vaan 18 tehtävää on muutoksen johdosta nipistetty pois, kertoo terveyspalvelujen vt. johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Tilannekeskus aloittaa toimintansa alkuvuodesta 2020, kun tehtäviin on valittu henkilöstö.

Hallinto- ja henkilöstöpalveluihin perustetaan vuoden alusta uusi tarkastuspäällikön virka. Henkilötyövuosien määrä ei tällä kasva, mutta kustannuksia säästyy noin 40 000 euroa.

Taloutta pyritään tasapainottamaan myös 18. joulukuuta perustettavalla vanhus- ja vammaispalvelujen kehittämispäällikön viralla.

Viranhaltijalle kuuluu lain mukaista laadunhallintaa, asiakas- ja potilasturvallisuuden toimeenpanoa sekä sote-palvelujen valvontaan liittyviä viranomaistehtäviä, ohjausta, neuvontaa ja raportointia. Viralla lakkaa yksi työsopimussuhteinen kehittämispäällikön tehtävä.

Perhe- ja sosiaalipalveluihin perustettiin lastensuojelun jälkihuollon sosiaalityöntekijän virka. Se tarvitaan uusien velvoitteiden täyttämiseksi.

Perhe- ja sosiaalipalvelujen sosiaalityöhön lapsiperheiden palveluihin perustettiin myös kaksi ohjaajan virkaa 1.1.alkaen. Niillä korvataan tukiperhetoiminnasta kaksi ohjaajan tehtävää. Virassa tehdään päätöksiä tukiperhepalvelun myöntämisestä.