Meriluodon koulu menossa käyttökieltoon Pieksämäellä

Kaupunki on hankalassa tilanteessa, sillä uutta yläkoulua ei ole vielä päätetty edes rakentaa.

Aki Heinonen

Meriluodon koulu Pieksämäellä kärsii sisäilmaongelmista. Tiloja on jouduttu jo sulkemaan.

Keski-Savon ympäristölautakunta ratkaisee, voidaanko toimintaa jatkaa Meriluodon yläasteella. Koulu kärsii sisäilmaongelmista, ja tiloja on jouduttu jo sulkemaan.

Käyttökielto koskisi vanhaa osaa Keskuskadun puolella ja myöhemmin rakennettua lisärakennusta Savontien puolella.

Lautakunta käsittelee asian tämän kuun 15. päivä. Terveysvalvonnan johtajan Merja Voutilaisen pohjaesitys on, että koulun kaksi rakennusta suljetaan.

Kaupunki on antanut jo aikaisemmin ehdotuksensa tilanteen ratkaisemiseksi. Koneellisen ilmanvaihdon ja tuuletuksen lisääminen ei kuitenkaan riitä.

Kaupunki on nyt hankalassa tilanteessa, sillä Meriluodon koulun ongelmat liittyvät osaltaan uuden yläkoulun rakentamisaikatauluun. Tällä hetkellä ei ole varmaa, päästäänkö rakennustöihin tämän kevään aikana, koska valtuusto äänesti edellisessä kokouksessaan asian pöydälle.

Kaupungin kiinteistöpäällikön Reijo Raition mukaan koululle ei löydy hetkessä väistötiloja. Yksi ratkaisu on koulunkäynti konteissa.

- Mikäli koulun ovet laitetaan kiinni tämän kuun lopussa, ja uutta koulua päästäisiin rakentamaan keväällä, olisivat väistötilojen kustannukset konttiratkaisuna noin miljoona euroa, laskee Raitio.

Uuden koulun rakentamiseen ja kustannuksiin ottaa kantaa uudelleen kaupunginhallitus ensi tiistaina ja valtuusto ennen pääsiäistä.

Piirustukset ja kustannukset tulevat käsittelyyn entisenlaisina. Mukana on tosin vastineet valtuutettujen pyytämiin kysymyksiin. Ne koskevat muun muassa kustannuksia ja rakennusmassoja.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.