Uusi verkkokartta kertoo, missä ei saa kalastaa

Kaikki Suomen kalastusrajoitukset näkyvät nyt maa- ja metsätalousministeriön sekä ely-keskusten ylläpitämästä karttapalvelusta.

Taru Hokkanen

Kalastusrajoitukset voi katsoa uudesta Kalastusrajoitus.fi-verkkopalvelusta.

Uudesta Kalastusrajoitus.fi-palvelusta löytyvät vesialueet, joissa ongintaa, pilkintää ja viehekalastusta on rajoitettu kalastuslain ja ELY-keskusten päätösten nojalla.

Palvelu on suunnattu kaikille Suomessa kalastaville. Suomessa on laajat yleiskalastusoikeudet ja hyvät kalastusmahdollisuudet, mutta osassa vesistä on kalastusrajoituksia.

Kalastuskieltoalueita voi hakea verkkopalvelusta joko karttaa liikuttamalla tai tekstihaulla. Palvelua voi käyttää tietokoneella ja mobiililaitteella. Kalastusrajoituspalvelu toimii sekä tietokoneella että mobiililaitteilla. Mobiiliversio on tosin vielä testikäytössä mutta kaikille avoin.

Kieltoalueet näkyvät kartassa punaisina. Kiellon tyyppi ja voimassaoloaika näkyvät kiellon yhteydessä olevasta kuvauksesta. Palvelusta löytyvät myös vuoden alussa voimaan tulleen kalastuslain mukaiset vaelluskalavesistöt, jotka on merkitty karttaan oranssilla. Vaelluskalavesistöjen koski- ja virta-alueiden onginta- ja pilkintärajoitukset koskevat myös alueen vesien omistajaa.

Palvelua täydennetään jatkossa muiden kalastusrajoitusten osalta. Niitä ovat muun muassa luonnonsuojelulain mukaiset kalastuskieltoalueet, vaelluskalavesistöjen muut kalastusrajoitukset, kalastusalueiden siirtyvät rajoituspäätökset ja ELY-keskusten uuden kalastuslain mukaiset kalastusta rajoittavat päätökset.

Kalastusrajoituspalvelusta ja sen tiedoista vastaavat maa- ja metsätalousministeriö ja ELY-keskukset.

Kristiina Tiippana

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.