Laskettelukausi alkoi Mikkelissä - Tornimäki uudisti hinnoitteluaan

Mikkelin Tornimäen kausi alkoi kuukautta myöhemmin kuin viime vuonna.

Risto Hämäläinen

Vantaalainen Kari Lampinen, 72, laskettelee ja harrastaa maastohiihtoa. 
Yrittäjänä toimiva Lampinen oli päättänyt pitää kahden päivän vapaan 
laskettelua varten. Lauantai kului Tornimäessä ja sen jälkeen matka 
jatkuu pohjoisemmaksi.
Vantaalainen Kari Lampinen, 72, laskettelee ja harrastaa maastohiihtoa. Yrittäjänä toimiva Lampinen oli päättänyt pitää kahden päivän vapaan laskettelua varten. Lauantai kului Tornimäessä ja sen jälkeen matka jatkuu pohjoisemmaksi.

Vantaalainen yrittäjä Kari Lampinen päätti pitää kahden päivän virkistysvapaan ja suuntasi lauantaiksi Mikkelin Tornimäkeen. Säiden vuoksi monetkaan pääkaupunkiseudun lähirinteistä eivät ole vielä auki.
—  Täytyy antaa tunnustusta täkäläiselle yrittäjälle. Yksi rinne oli ihan hyvässä kunnossa ja toinenkin melko hyvä. Täytyy ottaa huomioon, että kausi on ihan alussa, Lampinen sanoo.

Tornimäen jälkeen Lampinen suunnitteli jatkavansa seuraavaksi päiväksi pohjoisemmaksi, Tahkolle tai Joensuuhun.

Ski Tornimäen yrittäjä Keijo Andersin oli tyytyväinen ensimmäisen päivän kävijämääriin. Lämpimän ja vesisateisen sään vuoksi aloitus oli reilua kuukautta myöhemmin kuin viime vuonna.

Avajaispäivänä viidestä rinteestä oli avoinna lastenrinne ja kaksi muuta.
— Tykitys jatkuu aina kun lämpötila laskee alle nollan. Toivottavasti saamme pian riittävästi lunta myös snow parkkiin, Andersin kertoo.

Ski Tornimäki on tätä kautta varten kehittänyt uusia lipputuotteita. Yksi uutuus on perhelippu. Lastenlipun yläikärajaa nostettiin 12 vuodesta 15-vuoteen. Samaan alennushintaan pääsevät laskemaan myös opiskelijat ja eläkeläiset.

Viikonloppuisin Tornimäki on auki kello 10–17 ja arkisin kello 14–20.