Satu Taavitsainen teki kirjallisen kyselyn urheilun tasa-arvosta — "Myös tavallisella palkansaajalla, naisella ja miehellä, on oltava mahdollisuus edustaa Suomea"

Taavitsaisen mukaan urheileminen arvokisoissa ei saa olla kiinni ihmisen varallisuudesta tai sukupuolesta. Hän järkyttyi ratsastajien MM-kisakuluista.

Jani Sourander

 Satu Taavitsainen järkyttyi ratsastajien MM-kisakuluista.
Satu Taavitsainen järkyttyi ratsastajien MM-kisakuluista.

Mikkeliläinen kansanedustaja Satu Taavitsainen (sd.) on jättänyt kirjallisen kysymyksen tasa-arvon parantamisesta urheilussa.

Taavitsainen jätti tänään urheiluministeri Sampo Terholle (sin.) kirjallisen kysymyksen tasa-arvon parantamisesta urheilussa.

Ratsastuksen MM-kilpailuihin Yhdysvaltoihin Suomen Ratsastajainliitto on nimennyt seitsemän suomalaisratsukkoa.

— Järkytyin, että Suomea edustavan ratsastajan maksettavaksi jää 10 000 euroa. Omavastuumaksuun kuuluu osa hevosen lentolipusta, ratsastajan lentolippu sekä avustajien lentoliput, hevosen ja ihmisten majoitukset sekä muita kilpailuihin liittyviä kuluja.

Taavitsaisen mukaan urheileminen arvokisoissa ei saa olla kiinni ihmisen varallisuudesta tai sukupuolesta. Myös tavallisella palkansaajalla, naisella ja miehellä, on oltava mahdollisuus edustaa Suomea.

— Suomessa sukupuolten tasa-arvon pitää toteutua myös urheilun parissa. Voimakkaimmin naisten lajeja ovat ratsastus, taitoluistelu ja voimistelu.