Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä erotetun Ano Turtiaisen entinen yritys on saanut vihapostia – Juvalaisen kuntosalin nykyiset omistajat toteavat, ettei Turtiainen liity yritykseen enää mitenkään

Metal Sport Liikuntakeskuksen omistajat julkaisivat aiheesta facebook-kirjoituksen, jossa toivovat, ettei heidän yritykseensä enää kohdistettaisi vihaa väärin perustein.

Taru Hokkanen

Juvalainen Ano Turtiainen erotettiin perussuomalaisten eduskuntaryhmästä torstaina.
Juvalainen Ano Turtiainen erotettiin perussuomalaisten eduskuntaryhmästä torstaina.

Juvalla sijaitseva Metal Sport Liikuntakeskus on omistajiensa mukaan saanut osakseen vihapostia ja boikotointia kansanedustaja Ano Turtiaisen toiminnan seurauksena. Turtiainen oli Liikuntakeskuksen omistajana ennen kuin sen nykyiset omistajat Mikko ja Jukka Matikainen ostivat sen Ano ja Minna Turtiaiselta noin vuosi sitten.

Mikko ja Jukka Matikainen toteavat kuntosalinsa facebook-sivulla julkaisemassaan kirjoituksessa, että eivät olisi halunneet ottaa kantaa Turtiaisen somekäyttäytymiseen, mutta kokevat, että heidän on pakko.

– Liikuntakeskus ei liity Turtiaisen liiketoimintaan. Toivotaan, että vihapostia ja boikotointia ei kohdisteta enempää meihin, Matikaiset kirjoittavat.

Ano Turtiainen erotettiin perussuomalaisten eduskuntaryhmästä sopimattoman somekäyttäytymisen vuoksi. Erottaminen seurasi sitä, kun Turtiainen julkaisi Twitterissä pilkallisen kuvan yhdysvaltalaisesta George Floydista, joka kuoli poliisiväkivallan seurauksena.

Mikko ja Jukka Matikainen toteavat julkaisussaan, että jokainen liikkuja on tasa-arvoinen ja että heidän tavoitteenaan on tarjota monipuolista liikuntapalvelua kaikille ihmisille taustasta riippumatta.

– Eri väylien kautta meidän liikuntakeskusta kohtaan on tullut paljon negatiivista viestiä, joten huhujen ja meihin liittymättömän negatiivisen palautteen katkaisemiseksi halusimme selventää asiaa.

Mikko ja Jukka Matikainen ovat myös itse mukana kunnallispolitiikassa perussuomalaisten riveissä. Mikko Matikainen on Juvan Perussuomalaiset ry:n varapuheenjohtaja ja Jukka Matikainen hallituksen jäsen.

Ano Turtiainen on Juvan Perussuomalaisten puheenjohtaja. Hän on myös Juvan kunnanvaltuuston ainoa perussuomalainen valtuutettu.

Lisätty kaksi viimeistä tekstikappaletta 6.6. klo 16.01.