Paikallisradiokanava Radio Mikkeli lopettaa toukokuun lopussa – Koronavirus romautti mainostulot

Mediatakojat-yhtiö kertoo, että pandemia teki toiminnan taloudellisesti kannattamattomaksi.

Taru Hokkanen

Radio Mikkelin toimituspäällikkö Mika Aro juonsi lähetystä kanavan toimituksessa helmikuussa.
Radio Mikkelin toimituspäällikkö Mika Aro juonsi lähetystä kanavan toimituksessa helmikuussa.

Mikkeliläinen paikallisradio Radio Mikkeli lopettaa toimintansa.

Kanavan omistava mediayhtiö Mediatakojat kertoo tiedotteessaan, että Radio Mikkelin toiminta on muuttunut taloudellisesti kannattomaksi, kun koronavirus laski kanavan myyntiä.

Kesäkuussa Radio Mikkelin nykyisellä taajuudella 104,2 alkaa kuulua Radio City -kanava, jota Mediatakojat tuottaa yhdessä Bauer Median kanssa. Yhtiöt aloittivat yhteistyön tämän vuoden alussa.

Radio Mikkeli aloitti toimintansa vuonna 2013. Kanava on tunnettu esimerkiksi Jukurien pelien selostuksista.

Mainostulot romahtivat nopeasti

Mediatakojien toimitusjohtaja Sampsa Jolma kertoo, että kanavan lopettaminen oli vaikea päätös.

– Seitsemän vuotta olemme kanavaa pyörittäneet, mutta tilanne on nyt mahdoton koronan takia. Kanava on saavuttanut hyvät kuulijaluvut ja pärjännyt sisällöllisesti hyvin, mutta ikävä kyllä taloustilanne tekee sen, ettei meillä ole muuta vaihtoehtoa, Jolma toteaa.

Kanavan mainosmyynti romahti parissa viikossa sen jälkeen, kun Suomeen julistettiin maaliskuussa poikkeustila epidemian vuoksi. Kevään aikana kanavan mainostulot ovat Jolman mukaan pudonneet puoleen entisestä.

– Kaupallisen radion tulothan tulevat 100-prosenttisesti mainoksista. Valtio ei ole näissä asioissa reagoinut, tai jos reagoi, niin se on niin hidasta, ettei tässä ole vaihtoehtoja, Jolma sanoo.

Radio Cityyn ei ole luvassa paikallista sisältöä, mutta kanavalle myydään alueellista mainosaikaa.

Kehuttua juontajaa kuullaan vielä hetki

Radio Mikkelin toimituspäällikkö Mika Aro on paraikaa ehdolla vuoden 2020 paikalliseksi radiojuontajaksi. Palkinnon saaja oli alun perin tarkoitus julkistaa Radiogaalassa keväällä, mutta gaala päätettiin lykätä syksyyn koronavirustilanteen takia.

Aro ei kommentoi, onko hänellä jatkosuunnitelmia kanavan lopettamisen jälkeiselle ajalle. Hänen juontoaan kuullaan kanavalla viimeisen kerran perjantaina 29. toukokuuta.

Juttua täydennetty 20.5. klo 15.03: Lisätty tieto kanavan aloitusvuodesta.

Juttua täydennetty 20.5. klo 15.33: Lisätty tieto Radiogaalan lykkääntymisestä ja Aron viimeisestä juontopäivästä sekä siitä, että Aro ei kommentoi mahdollisia jatkosuunnitelmiaan.

Juttua täydennetty 20.5. klo 16.07: Lisätty Jolman haastattelu.