Saimaan ortodoksinen seurakunta yhdistyy Jyväskylään

Saimaasta tulee Jyväskylän kappeliseurakunta. Uusi seurakunta aloittaa toimintansa viimeistään vuoden 2021 alussa.

Taru Hokkanen

Mikko Mentu toimii Saimaan ortodoksisen seurakunnan pastorina Mikkelin ja Pieksämäen pyhäkköjen alueilla.
Mikko Mentu toimii Saimaan ortodoksisen seurakunnan pastorina Mikkelin ja Pieksämäen pyhäkköjen alueilla.

Valmistelua Etelä-Savossa toimivan Saimaan ortodoksisen seurakunnan yhdistämisestä Jyväskylän ortodoksiseen seurakuntaan jatketaan. Asiasta päätti ortodoksisen kirkon kirkollishallitus tiistaina.

Saimaasta on tulossa Jyväskylän kappeliseurakunta. Uuden seurakunnan on määrä aloittaa toimintansa viimeistään vuoden 2021 alussa.

Seurakuntien yhdistämisen pohjana ovat talous- ja väestöanalyysit, joiden perusteella toiminnan jatkaminen nykymuotoisena on taloudellisesti ja toiminnallisesti kestämätöntä.

Ortodoksisen kirkon kirkollishallituksen mukaan suurempien seurakuntien muodostaminen tuo säästöjä pitkällä aikavälillä, kun toimintoja voidaan suunnitella, toteuttaa ja kehittää keskitetymmin.

Saimaan ja Jyväskylän seurakunnat saattavat myöhemmin yhdistyä Kuopion ortodoksiseen seurakuntaa. Kirkollishallitus päättää asiasta vuoden 2024 loppuun mennessä.

Jutun alkua on korjattu 15.4. kello 15.38 niin, että kirkollishallitus päätti jatkaa valmistelua Saimaan ortodoksisen seurakunnan yhdistämisestä. Jutussa kerrottiin ensin, että kirkollishallitus päätti yhdistää.