Mikkeliläisnaisen taposta annetusta tuomiosta ei valiteta – Voimaan jää hovioikeuden hiljattain vahvistama pitkä vankeustuomio

Hovioikeus ei muuttanut Etelä-Savon käräjäoikeuden ratkaisua.

Moises Garibay

Kuvituskuva.
Kuvituskuva.

Savonlinnassa heinäkuussa 2018 tapahtuneesta mikkeliläisnaisen taposta tuomittu Jukka Pekka Hyttinen ei aio valittaa Itä-Suomen hovioikeuden ratkaisusta ylempään tuomioistuimeen.

Tuomitun asianajaja kertoo, että tuomioon on päätetty tyytyä.

Oikeudenkäyntien ajan Hyttisen asianajajana toiminut asianajaja Jyrki Piiparinen kertoi tiistaina, että päämiehensä ja Piiparinen itse ovat päättäneet tyytyä hovioikeuden ratkaisuun. Valitusluvan hakemiseen olisi ollut aikaa helmikuun 3. päivään saakka.

Hovioikeus ei muuttanut Etelä-Savon käräjäoikeuden ratkaisua. Käräjäoikeus tuomitsi Hyttisen taposta 9 vuoden ja 10 kuukauden mittaiseen vankeusrangaistukseen.

Hovioikeuteen toimitetussa valituksessa rikosnimikettä haluttiin lieventää. Vastaaja katsoi, että kyseessä olisi ollut törkeä pahoinpitely.

Hovioikeus totesi selvästi perusteluissaan, että Hyttisen selvityksestä huolimatta tapaus ei anna aihetta päätyä asiassa miltään osin muuhun lopputulokseen kuin mihin käräjäoikeus oli aiemmin päätynyt.