Essoten alueella todettiin viikonloppuna viisi uutta koronatartuntaa – Kaikki uudet tapaukset liittyvät aiempiin tartuntaketjuihin, Kangasniemellä kolme tartuntaa

Uutena kuntana THL:n koronakartalle on noussut Kangasniemi, jossa on todettu viime viikon ja viikonlopun aikana yhteensä kolme tartuntaa.

Martti Ripaoja

Kangasniemi on noussut uutena kuntana koronakartalle.
Kangasniemi on noussut uutena kuntana koronakartalle.

Essoten alueella on todettu viikonlopun aikana yhteensä viisi uutta koronatapausta. Kaikki positiiviset testitulokset liittyvät aiempiin tartuntaketjuihin, Essote tiedottaa.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä muutamia koronan johdosta sairastuneita.

Uutena kuntana THL:n koronakartalle nousi viikonloppuna Kangasniemi, jossa on todettu viime viikon ja viikonlopun aikana yhteensä kolme tartuntaa. Taudille altistuneet on jäljitetty ja asetettu karanteeniin.

– Teemme kohdennettuja koronatestauksia eri puolilla Essoten alueen kuntia, koska valitettavasti viimeisissä tapauksissa on mukana hyvin paljon ikääntyneitä ja riskiryhmiin kuuluvia, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Essote tiedottaa, että koronalle altistumisia on voinut tapahtua Mikkelin Rantakylän S-marketissa tiistaina 17.11. kello 18–19 sekä Kangasniemen S-marketissa maanantaina 16.11. ja 19.–20.11. kello 12–13 välillä.

Essoten mukaan useita kymmeniä eteläsavolaisia on asetettu karanteeniin liittyen muiden alueiden tartuntoihin.

Essoten alueen koronatilanne vaikuttaa myös varattuihin aikoihin ja joitakin aikoja joudutaan perumaan tai siirtämään.

– Koronapotilaiden sairaalahoito, tartunnanjäljitys ja muut toimet vievät paljon resursseja. Pahoittelen, että joudumme tälläkin viikolla siirtämään ja perumaan ihmisille aiemmin varattuja aikoja niin perusterveydenhuollossa kuin erikoissairaanhoidossakin. Jos aika perutaan tai siirretään, olemme henkilökohtaisesti yhteydessä ajan varanneeseen, Seppälä kertoo.