Reserviläiset keräävät varoja veteraaneille - keräystempaus on huomenna lauantaina

Reserviläisjärjestöt keräävät viikon päästä lauantaina varoja veteraaneille.

Veteraaneille kerätään rahaa viikon päästä. Kuvassa Aaro Paakkinen suorittamassa vastaavaa keräystä kolme vuotta sitten.

Reserviläisliiton ja Suomen Reserviupseeriliiton perinteinen keräystempaus järjestetään 12.3. useilla kymmenillä paikkakunnilla eri puolilla Suomea. Paikoitellen reserviläiset ovat liikkeellä sotilaspuvuissa.

Reserviläisjärjestöt osallistuvat vuosittain Sotiemme Veteraanit keräykseen. Oman keräystoiminnan lisäksi tuetaan paikallisia varusmieskeräyksiä.

Monin paikoin reserviläiset käytännössä johtavat varusmiesten ja -naisten suorittamia keräyksiä sekä järjestävät niihin liittyviä kuljetuksia.

Sotiemme veteraaneja on elossa vielä noin 22 000. Heidän keski-ikänsä on yli 91 vuotta.

Keräyksillä tuetaan pienituloisia veteraaneja esim. lääke- ja hoitokuluissa. Tukea suunnataan yhä enemmän myös veteraanien kotiin tuotaviin palveluihin sekä matka- ja kuljetusapuun. Tuen piirissä ovat myös veteraanien puolisot, lesket ja sotalesket.

Keräyksen nettotuotto oli viime vuonna hieman vajaat kaksi miljoonaa euroa. Varusmiesten keräämä osuus oli lähes 1,5 miljoonaa euroa. Reserviläisliiton ja Suomen Reserviupseeriliiton oma keräystoiminta tuotti noin 90 000 euroa.

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo