Mikkelin keskussairaalan sillan asennus alkoi vihdoin — Liikenteenohjaajilla täysi työ pidätellä uteliaita katsojia

Sillan asennus houkutteli paikalle lukuisia kaupunkilaisia katsomaan ja kuvaamaan tilannetta. Mannerheimintie suljettiin liikenteeltä tiistai-illasta keskiviikkoaamuun asti.

Taru HokkanenRakennustekninen valvoja Eero Roiha seurasi sillan
asennustöitä tiistai-iltana. Kävelysilta sijoittuu parkkitalon (vasemmalla) ja
Kuuma sairaala -rakennuksen (oikealla) väliin Mannerheimintien yläpuolelle.
Rakennustekninen valvoja Eero Roiha seurasi sillan asennustöitä tiistai-iltana. Kävelysilta sijoittuu parkkitalon (vasemmalla) ja Kuuma sairaala -rakennuksen (oikealla) väliin Mannerheimintien yläpuolelle.

Liikenteenohjaajilla oli kädet täynnä työtä tiistai-iltana Mikkelin keskussairaalan luona.

Niin autoilijoita, pyöräilijöitä kuin kävelijöitäkin viittilöitiin kääntymään takaisin tai menemään kiertotietä, kun Mannerheimintie suljettiin iltakuuden aikaan liikenteeltä Vuorikadun ja Tenholankadun väliltä.

Ainakaan alkuillasta liikenteenohjaus ja aidat eivät kuitenkaan riittäneet pidättelemään kaikkia uteliaita, vaan suljetulla tiellä parveili lukuisia katsojia, tosin kunnioittavan etäisyyden päässä sinisistä ja keltaisista nostureista. Moni halusi nähdä, kuinka sairaalan uusi kävelysilta nostetaan ja asennetaan paikalleen parkkitalon ja Kuuma sairaala -rakennuksen väliin.

Taru Hokkanen

Mannerheimintie suljettiin tiistaina iltakuuden aikaan niin autoilta kuin kävelijöiltäkin.
Mannerheimintie suljettiin tiistaina iltakuuden aikaan niin autoilta kuin kävelijöiltäkin.

Mikkeliläinen valokuvauksen harrastaja, joka esittäytyy Kipaksi, meni seuraamaan sillan nostotöitä parkkihallin yläkerroksista käsin. Sinne ei ollut kiellettyä mennä.

— Mieheni luki lehdestä sillan nostosta, ja tulin tänne suoraan töistä kameran kanssa. On sitten lapsenlapsille kuvia siitä, miten kaupungin maisemat ovat muuttuneet, Kipa kertoo.

Painava silta tuo suuren vastuun

Tien sulkemiseen oli Esper-hankkeen rakennusteknisen valvojan Eero Roihan mukaan hyvä syy. Uusi kävelysilta painaa 12 tonnia, joten turvallisuuden kanssa oli syytä olla tarkkana.

Illan ja yön aikana silta oli tarkoitus nostaa ensiksi alas sairaalan parkkihallin katolta, jossa sitä on säilytetty tähän asti, ja sitten asentaa se Mannerheimintien ylle rakennusten väliin.

Taru Hokkanen

Silta oli tarkoitus nostaa ensiksi alas sairaalaparkin katolta, jossa sitä on säilytetty, ja valmistelujen jälkeen asentaa paikoilleen rakennusten väliin.
Silta oli tarkoitus nostaa ensiksi alas sairaalaparkin katolta, jossa sitä on säilytetty, ja valmistelujen jälkeen asentaa paikoilleen rakennusten väliin.

Jo noston suunnittelussa on ollut suuri työ.

— On pitänyt ottaa huomioon nosturien nostokapasiteetti, selvitettävä mihin silta nostetaan, hankittava luvat kaupungilta, järjestettävä liikenteenohjaus ja perehdytettävä työntekijät, Roiha kertoo.

Pituusongelmasta selvittiin

Silta oli tarkoitus nostaa paikalleen jo viime viikolla, mutta nosto peruttiin, koska silta osoittautui mittauksessa kolme senttiä liian pitkäksi. Syyksi epäillään sillan suunnittelijan virhettä.

— Syy ei ole tällä hetkellä oleellinen. Oleellista on, että muutokset saatiin toteutettua, Roiha sanoo.

Taru Hokkanen

Pian tästä pääsee kävelemään yli. Kävelysillan on tarkoitus kulkea keskussairaalan parkkitalon neljännestä eli toiseksi ylimmästä 
kerroksesta Mannerheimintien yli Kuuman sairaalan (kuvassa) toiseen kerrokseen.
Pian tästä pääsee kävelemään yli. Kävelysillan on tarkoitus kulkea keskussairaalan parkkitalon neljännestä eli toiseksi ylimmästä kerroksesta Mannerheimintien yli Kuuman sairaalan (kuvassa) toiseen kerrokseen.

Ennen tiistaita silta lyhennettiin oikeisiin mittoihin eli 21,5 metrin pituiseksi.

Mannerheimintien ilmoitettiin pysyvän suljettuna keskiviikon aamukuuteen asti.

Luetuimmat