Suur-Savo on Suomen aktiivisin työpaikka – repertuaarissa jopa painonpudotuskisa

Osuuskauppa Suur-Savo on saanut Suomen Aktiivisin Työpaikka 2015 -tunnustuksen.

Vesa Vuorela

Osuuskauppa Suur-Savo toimii Etelä-Savossa 12 kunnan alueella.

Osuuskauppa Suur-Savo on saanut Suomen Aktiivisin Työpaikka 2015 -tunnustuksen. Tunnustuksen myöntää Valo, Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry, ja se viestii erittäin hyvin hoidetusta henkilöstöliikunnasta.

Perusteissa kiitettiin Suur-Savon johdon vahvaa sitoutumista henkilöstön liikuntaohjelman suunnitelmalliseen toteuttamiseen. Kiitosta sai myös aktiivinen työterveysyhteistyö sekä työntekijöiden oma-aloitteisuus paikallisten liikuntapalvelujen hyödyntämisessä.

Osuuskauppa Suur-Savo toimii Etelä-Savossa 12 kunnan alueella.
– Liikuntapalvelujen tarjoamisessa alleviivaamme vahvasti sitä, että palvelujen tulee mahdollisimman tasavertaisesti koskettaa kaikkia toimialueen kuntia. Jokaisella työntekijällä tulee olla mahdollisuus työantajan tukemaan liikkumiseen edes jollain tavalla. Kun paikkakuntia on 12, keinovalikoimassa korostuvat paikalliset liikuntapalvelut ja työntekijöiden oma-aloitteisuus, sanoo toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen.

Työarjessa aktiivisuus näkyy muun muassa liikunnallisina kehityskeskusteluina ja seisomatyöpisteiden käytössä.

Kun johtava työterveslääkäri oli todennut suursavolaisten painoindeksin meinaavan karata, asiaan tartuttiin kilpailuhengessä.
– Käynnistetään parikisoina tai isompina joukkueina suurimmat pudottajat -painonpudotuskisa, ja määrällisesti eniten liikkuvien kisa pareittain tai joukkueena. Molemmissa sarjoissa parhaimmat palkitaan tuntuvilla rahapalkinnoilla, toimitusjohtaja kertoo.

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo