Xamkiin pyrki lisähaussa 762 — Mikkelissä kiinnosti eniten liiketoiminnan johtaminen

Raimo Eerola

Xamkiin pyrki lisähaussa 762 — Mikkelissä kiinnosti eniten liiketoiminnan johtaminen

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun lisähaku vapaaksi jääneille opiskelupaikoille päättyi 6.8.2019 ja valintakokeet järjestettiin tällä viikolla, koulu tiedottaa.

Hakijoita oli lisähaussa yhteensä 762. AMK-tutkintoon johtavista koulutuksista suosituin oli sairaanhoitajakoulutus Savonlinnassa. Monimuoto-opintoihin haki 84 ja päiväopintoihin 55 hakijaa.

Kotkassa suosituin oli energiatekniikan koulutus (41), Kouvolassa englanninkielinen Digital International Business (43) sekä tradenomitutkintoon johtava liiketoiminnan data-analytiikka ja visualisointi (43) ja Mikkelissä päiväopintoina järjestettävä sähkö- ja automaatiotekniikka (32).

Ylempään AMK-tutkintoon johtavista koulutuksista lisähaussa suosituimpia olivat Mikkelissä järjestettävä tulevaisuuden liiketoiminnan johtaminen (64) ja Kouvolassa järjestettävä englanninkielinen International Business Management (46).

Lisähaussa hakeneet aloittavat opinnot jo elokuussa, kun Xamkin uusi lukuvuosi pyörähtää käyntiin.

Neljällä kampuksella aloittaa tänä syksynä yhteensä noin 1650 uutta opiskelijaa. Pääosa uusista opiskelijoista käynnistää opintonsa maanantaina 19.8. alkavalla orientaatioviikolla.

Uudet opiskelijat kampuskohtaisesti:

Kotka: Noin 500 uutta opiskelijaa, joista ylempää AMK-tutkintoa suorittavia noin 95

Kouvola: Noin 315 uutta opiskelijaa, joista ylempää AMK-tutkintoa suorittavia noin 95

Mikkeli: Noin 650 uutta opiskelijaa, ylempää AMK-tutkintoa suorittavia noin 190

Savonlinna: Noin 170 uutta opiskelijaa, joista ylempää AMK-tutkintoa suorittavia 20