”Isot rahat herättävät intohimoja” - Palvelukylän sopimus jäi pöydälle Pertunmaalla

Kunnanhallitus ei hyväksynyt yhteistyösopimusta. Perintövarojen käytöstä halutaan pelisäännöt.

Tanja Rihu

Palvelukylän rakentamiseen kuuluu kahden rivitalon, Haapalan ja Leppälän, peruskorjaus sekä uudisrakennus.

Pertunmaan kunnanhallitus ei hyväksynyt palvelukylän yhteistyösopimusta ensimmäisessä käsittelyssä.
Pertunmaan tukikoti ry ja kunta ovat laatimassa sopimusta, joka liittyy kotihoitopalveluiden keskittämiseen Tukikotialueelle. Yhdistys omistaa alueen rakennukset ja toimii rakennuttajana noin kahden miljoonan euron korjaus- ja täydennysrakentamisessa.

Sopimusluonnoksen mukaan kunta käyttää Tuovi Rinteen perintövarat rakentamiseen niin, että kunta maksaa yhdistyksen rakentamislainan. Yhdistyksen hakee Aralta sekä lainaa että rakentamisavustusta 40 prosenttia eli noin 800 000 euroa. Loput yhdistys maksaa omilla varoillaan.
Kunnanhallituksen puheenjohtaja Risto Salmisen (kesk.) mukaan yhteistyösopimusta tarkastetaan vielä.
Salminen vakuuttaa, että kunta ei aio vetäytyä palvelukylästä, josta on ”selkeä rahoitus ja hyvät suunnitelmat".
- Isot rahat herättävät intohimoja, vaikka on selvää, että perintövarat on Valtiokonttorin päätöksellä käytettävä juuri palvelukylään, Salminen muotoilee.

Pöydälle jäi kunnanhallituksessa myös Hannu Vigmanin perintö. Pertunmaalainen Vigman jätti kunnalle testamentilla merkittävän omaisuuden, johon kuuluu 1,1 miljoonaa euroa rahaa sekä kiinteää omaisuutta, kuten kiinteistöjä, asunto-osakkeita, rahasto-osuuksia ja irtainta omaisuutta.
Perintö pitää Vigmanin ehtojen mukaan käyttää kunnan lapsi- ja vanhustyöhön.
- Kunnanvaltuusto haluaa tehdä pelisäännöt perintövarojen käytöstä, joten istumme iltakouluun asiasta, Salminen selvittää.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.