Postilakko pysäyttää myös terveydenhoidon kirjeitä — Essote suosittelee sähköistä asiointia

Yhteyttä otetaan puhelimitse, laskuihin tulee viikko lisää maksuaikaa.

Jussi Lopperi

Maanantaina alkava postilakko hidastaa kirje- ja pakettipostin kulkua koko maassa. Arkistokuva
Maanantaina alkava postilakko hidastaa kirje- ja pakettipostin kulkua koko maassa. Arkistokuva

Maanantaina alkava postilakko vaikuttaa myös terveyspalvelujen kirjeiden kulkuun, tiedottaa Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä.

Kirje ei lakon aikana välttämättä kohdettaan välttämättä tavoita, mutta hoitoyksiköt pyrkivät ottamaan yhteyttä asiakkaisiin puhelimitse.

— Lakolla voi olla vaikutuksia myös potilasturvallisuuteen, kun asiakkaalle lähetetyt kutsukirjeet eivät mene perille. Nyt kannattaa käydä kirjautumassa sähköisen asiointipalvelun käyttäjäksi, jolloin kutsu- ja muut kirjeet tulevat kotiin sähköisesti, vinkkaa Essoten johtajaylilääkäri Jarmo J. Koski tiedotteessa.

Laskujen maksuaikaa Essote pidentää 21 vuorokaudesta 28 vuorokauteen.

Vammaispalveluista lähetettävät reagointikirjeet eivät lakon aikana ehdi lakisääteissä seitsemän päivän ajassa, mutta potilaisiin ollaan yhteydessä puhelimitse.

Vanhus- ja vammaispalveluiden asiakasohjeita, tiedotteita ja päätöksiä sekä hakemusten tilanteita voi myös kysyä suoraan palveluneuvosta tai Essoten palveluohjauksen toimipisteistä.

Kiireelliset postit on valmistauduttu skannaamaan ja laittamaan asiakkaalle turvasähköpostilla. Mikäli asiakkaalla ei sähköpostia tai puhelinta ole, voi asioida Mikkelin sosiaalikeskuksessa (Vilhonkatu 9-7) tai lähikuntien palvelupisteissä. Niihin toimitetaan asiakkaalle lähtevää postia. Mikkelissä Essotesta lähtevä Kelan posti viedään suoraan Kelalle.