Miltä maistuu Timo Halosen tarjoilema uutispuuro, kuinka käy Eero Aholta ripaska? — Sadonkorjuumarkkinat ja Jättikirppis huipentavat Mikkelin torin kesäkauden lauantaina

Torilla on tarjolla muun muassa neuvoja sienten säilöntään ja ruoanvalmistukseen sekä Savon Marttojen sieninäyttely. Torikauppiaat ja kirppismyyjät ovat paikalla normaaliin tapaan.

Vesa Vuorela

Sadonkorjuumarkkinat ja Jättikirppis täyttävät Mikkelin torin lauantaina.
Sadonkorjuumarkkinat ja Jättikirppis täyttävät Mikkelin torin lauantaina.

Mikkelin torin kesäkausi huipentuu lauantaina sadonkorjuumarkkinoilla ja kesän viimeisellä Jättikirppiksellä.

Kumpikin tapahtuma alkaa lauantaina 7.9. kello 9 ja päättyy kello 13. Torimyyjät ja torikahvilat palvelevat asiakkaita aamuseitsemästä lähtien.

Sadonkorjuumarkkinoilla torikauppiaat myyvät kauden vihanneksia, marjoja, hedelmiä ja kukkia. Suurin osa myytävistä tuotteista tulee Mikkelistä ja sen lähialueilta.

Vakiokauppiaiden lisäksi markkinoille saapuu harvinaisempia vieraita. Esimerkiksi Heinäsaaren tilan isäntä ja keittiöalan moniosaaja Harri Einämö on esittelemässä ja maistattamassa tilansa tuotteita.

Toivomme, että mahdollisimman moni sadonkorjuumarkkinoille saapuva asiakaskin pukeutuisi sadonkorjuumarkkinoiden tyyliin. — Kaija Ahonen

Mikkelin kaupunki tarjoaa 400 ensimmäiselle uutispuuroa kello 11 alkaen. Uutispuuro valmistetaan heti sadonkorjuun jälkeen tuoreista jauhoista eli "uutisista".

Se on ensimmäinen ruoka, joka vuoden viljasadosta tehdään. Puurokauhan varressa huhkii muun muassa kaupunginjohtaja Timo Halonen.

Savon Martat tuo torille sieninäyttelynsä. Sienineuvontapisteessä voit tutustua ruokasieniin, näköislajeihin ja myrkkysieniin. Yleisölle on tarjolla ideoita ja neuvoja sienten säilöntään ja ruoanvalmistukseen.

Tanssiesitykset viihdyttävät yleisöä

Torikansaa viihdyttävät lisäksi tanssiesitykset. Lappeenrantalaisen Street Culture Clubin kolmihenkinen ryhmä taituroi breakdancea entisajan sotamiehiksi pukeutuneina.

Anja Friarin rivitanssiryhmä esittää Tattitangon. Elävän torin puolesta itsensä lyö likoon myös kaupunginvaltuutettu (kok.), Essoten valtuustoon puheenjohtaja ja palomestari Eero Aho ripaskavedollaan.

Kertakäyttökulutuksen vähentämiseksi ja itse tekemisen arvostuksen nostamiseksi osa torikauppiaista pukeutuu lauantaina entisajan tyyliin.

— Tempauksella kannustetaan kaikkia tuulettamaan vaatevarastoja. Jos jotain ei enää tarvitse, niin hyvät tuotteet kannattaa vaikkapa myydä uusiokäyttöön Jättikirppiksellä, muistuttaa Mikkelin Torikauppiaat ry:n puheenjohtaja Kaija Ahonen tiedotteessa.

— Toivomme, että mahdollisimman moni sadonkorjuumarkkinoille saapuva asiakaskin pukeutuisi sadonkorjuumarkkinoiden tyyliin. Mikkelin torikauppiaat palkitsee parhaiten teeman mukaan pukeutuneen asiakkaan, joten hyvän mielen lisäksi palkintona voi olla aimo annos torituotteita kotiin vietäväksi, Ahonen vinkkaa.

Sadonkorjuumarkkinat juontaa Ville Asikainen. Tapahtumaa ovat toteuttamassa Mikkelin kaupunki, Mikkelin Torikauppiaat ja EPF Oy.