Essoten alueelta löytyi 19 uutta koronatartuntaa – Tartuntoja tulee nyt kuntosaleilta ja ryhmäliikunnasta

Myös yksityistilaisuuksista on saatu paljon tartuntoja.

Vesa Vuorela

Tartuntoja on tullut tällä viikolla muun muassa kuntosaleilta. Essote suosittelee vahvasti, että myös yksityiset kuntosalit ja etenkin ryhmäliikunta jäisivät tauolle.
Tartuntoja on tullut tällä viikolla muun muassa kuntosaleilta. Essote suosittelee vahvasti, että myös yksityiset kuntosalit ja etenkin ryhmäliikunta jäisivät tauolle.

Essoten alueelta on löytynyt torstain jälkeen kaikkiaan 19 uutta koronatartuntaa, Essote tiedottaa.

Kymmenen tartunnoista on havaittu Pieksämäellä ja loput Mikkelissä ja Kangasniemellä. Yksi Pieksämäen tartunnoista havaittiin Valona-vanhuspalveluiden asumispalveluyksikön hoitajalla.

– Kaikki tartunnat liittyvät mitä todennäköisimmin aiempiin tartuntaketjuihin, kertoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström tiedotteessa.

Pieksämäen vt. ylilääkärin Aino Rubinin mukaan kaikki tämän viikon tartunnat kaupungissa on liitetty jo tunnettuihin tartuntaketjuihin eli liikuntaharrastuksiin tai nuorten yksityisiin juhliin viikko sitten. Rubinin mukaan kaupungissa on odotettavissa lisää koronatartuntoja viikonlopun aikana.

– Tilanne ei ole vielä selkeästi kääntynyt paremmaksi, mutta toivoa siitä on, toteaa Rubini.

Crossfit-sali Pieksämäellä sulki jo ovensa

Essoten alueella tartuntoja on tullut tällä viikolla kuntosaleilta ja erityisesti ryhmäliikuntatunneilta. Myös yksityistilaisuuksista on saatu paljon tartuntoja.

– Suosittelemme vahvasti, että yksityiset kuntosalit ja varsinkin ryhmäliikunta menevät nyt tauolle samaan tapaan kuin kunnat ovat laittaneet omat harrastustilansa, ja seurat liikunnan. Pyrimme rauhoittamaan tilanteen kaikin keinoin. Tämän viikon rajoitukset alkavat toivottavasti näyttää tehonsa ensi viikolla, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Pieksämäellä osa tartunnoista on yhteydessä Crossfit Pieksämäki -kuntosaliin. Saliin oli keskiviikkona liitettävissä kymmenisen tartuntaa, muun muassa Harjun koulussa esiin tulleita tapauksia.

Yritys on omasta aloitteestaan sulkenut salin toistaiseksi jo tiistaina 1. joulukuuta.

– Crossfit Pieksämäki on terveydenhuollon näkökulmasta toiminut vastuullisesti ja ollut isona apuna tartuntojen jäljityksessä, toteaa Pieksämäen vt. johtava ylilääkäri Aino Rubini kaupungin tiedotteessa.

Viime viikolla ja alkuviikosta salilla käyneitä ja mahdollisesti altistuneita henkilöitä on kutsuttu koronatestiin eilen ja tänään. Testiin kutsuttuja henkilöitä on kaupungin mukaan yhteensä noin 160.

Essoten lääkärit kehottavat juhlistamaan myös itsenäisyyspäivää oman talouden ja läheisten kanssa, ei yksityisissä tai julkisissa tilaisuuksissa.

Itä-Suomen aluehallintovirasto kielsi torstaina yli 20 henkilön kokoontumiset. Tämä oli Essoten aiempi suositus.

Essote on myös alkanut julkaista listausta paikoista, joissa on voinut altistua koronavirukselle.

Päivitetty juttua 4.12. kello 13.52. Lisätty tieto Crossfit Pieksämäen tartunnoista. Kello 15.48 lisätty tietoa Pieksämäen tartunnoista.