Essoten suunnittelema Mielen ja kuntoutuksen talo vaatii uuden poikkeusluvan

Essoten hallitus päätti pyytää lausunnot jäsenkunniltaan ja varmistaa kuntien tahtotilan Mielen ja kuntoutuksen talosta.

Essote

Uusi Mielen ja kuntoutuksen talo rakennetaan Mannerheimintien ja Pirttiniemenkadun kulmaukseen. Havainnekuva.
Uusi Mielen ja kuntoutuksen talo rakennetaan Mannerheimintien ja Pirttiniemenkadun kulmaukseen. Havainnekuva.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote tarvitsee uuden poikkeusluvan sosiaali- ja terveysministeriöltä, jos se aikoo rakentaa suunnitellun Mielen ja kuntoutuksen talon.

Essoten hallituksen kokouksessa todettiin, että Mielentalo sisältyi ministeriön aiemmin myöntämään poikkeuslupaan, mutta koska suunnitelmat ovat muuttuneet, lupa täytyy hakea uudelleen.

Ministeriö voi myöntää poikkeusluvan, jos investointi on kiireellinen ja välttämätön palvelujen saatavuuden turvaamiseksi.

Lisäksi Essoten hallitus päätti pyytää lausunnot jäsenkunniltaan Mielen ja kuntoutuksen talosta.

— Haluamme tässä vaikeassa taloudellisessa tilanteessa varmistaa kuntien tahtotilan. Vaihtoehtoina ovat talon rakentaminen tai psykiatriasta luopuminen, kertoo kuntayhtymän johtaja Risto Kortelainen tiedotteessa.

Jos Essoten hallitus aikoo hyväksyä Mielentalon rakentamisen, siellä tulee työskentelemään kaikkiaan noin 274 psykiatrian ja kuntoutuksen ammattilaista.

Rakennus sijoittuisi Mikkelin keskussairaalan välittömään läheisyyteen pohjoispuolelle. Talo sisältäisi psykiatrian tiloja yli 14 000 neliötä.

Luonnossuunnitelmien mukaan talon hinnaksi tulee 41,4 miljoonaa euroa.