Mikkelin ja Etelä-Karjalan rajalla Honkataipaleella syttyi iltapäivällä sitkeä maastopalo, jossa tuhoutui kasvustoa kahdeksan hehtaarin alueella

Maastopalon syttymissyystä ei toistaiseksi ole tietoa.

Arkistokuva

Maastopalon sammutustöissä on ollut yksiköitä useilta eri paloasemilta. Arkistokuva.
Maastopalon sammutustöissä on ollut yksiköitä useilta eri paloasemilta. Arkistokuva.

Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan rajalla Honkataipaleella Puhakantiellä syttyi tiistaina iltapäivällä sitkeä metsäpalo, jonka sammutustyöt kestivät useita tunteja.

Hätäkeskus sai ilmoituksen maastopalosta iltapäivällä noin kello neljän aikaan. Kohteeseen hälytettiin heti useita pelastuslaitoksen yksiköitä Mikkelistä, Ristiinasta, Mäntyharjusta ja Suomenniemeltä. Apuna pelastustöissä oli myös puolustusvoimien helikopteri. 

Maastopalon sammutuksessa oli iltapäivän ja illan aikana yksiköitä sekä Etelä-Savon että Etelä-Karjalan pelastuslaitoksilta. 

Päivystävä palomestari Timo Merivirta kommentoi illalla MTV:lle, että palanut alue voi olla kooltaan jopa 30 hehtaaria. Myöhemmin illalla pelastuslaitos täsmensi, että palanen alueen suuruus on noin kahdeksan hehtaaria.

Maastopalo levisi nopeasti tuulen mukana ja palorintaman rajoittaminen oli alkuvaiheessa haasteellista, Etelä-Savon pelastuslaitos tiedotti illalla.

Palo levisi kasvustossa epätasaisesti. Palopesäkkeitä oli useita. Maastoa pelastuslaitos kuvailee erittäin vaikeakulkuiseksi. 

Palo ei levinnyt asuinrakennuksiin. Palon syttymissyystä ei ole tietoa.

Illalla kello 23:n aikaan pelastuslaitos tiedotti, että alueella siirrytään jälkisammutusvaiheeseen.

Muokattu uutista illalla kello 23.04. Lisätty pelastuslaitokselta saatuja uusia tietoja.

Luetuimmat