Taloussanomat: Mikkeliläiset rivitalot myydään nopeammin kuin kerros- ja omakotitalot

Kerrostaloasuntoja myydään Mikkelissä keskimäärin neljässä kuukaudessa.

Onni Ojala

Mikkelissä myydään keskimäärin pisimpään omakotitaloja, lyhyimpään rivitaloja.
Mikkelissä myydään keskimäärin pisimpään omakotitaloja, lyhyimpään rivitaloja.

Vanhan mikkeliläisen omakotitalon myymisessä kestää keskimäärin 143 päivää eli vajaa viisi kuukautta.

Tämä selviää Taloussanomien tekemästä katsauksesta, joka perustuu Kiinteistönvälitysalan keskusliiton KVKL:n tilastoihin.

Savonlinnassa omakotitalon myynnissä kestää hieman yli 20 päivää pidempään, sillä keskimääräinen myyntiaika on 165 päivää eli lähemmäs puoli vuotta.

Parhaiten vanhat omakotitalot tekevät kauppansa kasvukeskuksissa ja niiden läheisyydessä. Esimerkiksi Nokialla omakotitalo on myynnissä 95 päivää eli kolmisen kuukautta.

Kerrostalo myydään 118 päivässä Mikkelissä

Mikkeliläinen kerrostaloasunnon myyntiaika on selkeästi lyhyempi kuin mikkeliläisen omakotitalon. Kerrostalo myydään keskimäärin 118 päivässä eli noin neljässä kuukaudessa.

Savonlinnassa vanhat kerrostalot käyvät kaupaksi nopeammin kuin vanhat omakotitalot, sillä savonlinnalainen kerrostaloasunto on myynnissä keskimäärin 179 päivää, lähes puoli vuotta. Tämä on pisin kerrostaloasunnon keskimääräinen myyntiaika koko Suomessa.

Kerrostaloasuntoja myydään nopeimmin Helsingissä, keskimäärin 57 päivässä eli muutamassa kuukaudessa.

Rivitalo myydään nopeasti Mikkelissä, hitaasti Savonlinnassa

Vanhat rivitalot myydään Mikkelissä nopeammin kuin omakoti- ja kerrostalot. Rivitalokaupat tehdään keskimäärin 87 päivässä, noin kolmessa kuukaudessa.

Savonlinnassa vanhojen rivitalojen myyntiaika on pisin koko Suomessa. Rivitalo myydään keskimäärin 258 päivässä eli yli kahdeksassa kuukaudessa.

Rivitaloja myydään nopeimmin kasvukeskuksissa, kuten pääkaupunkiseudulla, Oulussa, Turussa ja Tampereella.