Tilaajalle

Mikkeliläinen Ossi pahoinpiteli, löi ja retuutti puolisoaan mökillä: "Riidat ovat olleet sellaisia, joiden aikana en enää ole voinut tietää, mitä tapahtuu" — Poliisin mukaan lähisuhdeväkivallasta tulleiden rikosilmoitusten määrä on lisääntynyt Mikkelin alueella

Kun Ossi oli lapsi, hänen kotonaan oli perheväkivaltaa. Nyt päälle nelikymppinen Ossi on yrittänyt saada apua väkivaltaisen käytöksensä lopettamiseen. Poliisi saa ilmoituksia lähisuhdeväkivallasta viikoittain Etelä-Savossa, kertoo rikoskomisario Harri Kääpä. Ennen kuin poliisiin otetaan yhteyttä, uhri on tavallisesti ehditty pahoinpidellä monta kertaa.

Soila Puurtinen

Henkinen väkivalta aiheuttaa selittämättömiä pahanolontunteita ja masennusoireita, kertoo erityistyöntekijä, perheterapeutti Kari Hallikainen Viola ry:stä. Itä-Suomen poliisilaitoksen sosiaalityöntekijän Tuija Heimosen mukaan ensimmäinen fyysinen väkivallanteko liittyy monesti johonkin parisuhteen merkittävään hetkeen.

Mikkeliläinen Ossi, 43, kertoo vaivautuneesti siitä, mitä hän on tehnyt puolisolleen. Miehen on vaikea hyväksyä omaa käytöstään.