Hallituksen alarajaesitys pakottaa kunnat nostamaan kiinteistöveroa

Kiinteistöverotus kiristyy useassa Etelä-Savon kunnassa, vaikka kunta itse ei haluaisi nostaa verotustaan. Maakunnan kunnista yhdeksän joutuu muuttamaan yleisen kiinteistöveroprosentin vastaamaan uutta alarajaa.

Vesa Vuorela

Muuttamalla kiinteistöverotuksen alarajoja hallitus tarjoaa kunnille mahdollisuuden nostaa kiinteistöveroaan.

Etelä-Savon kunnallisasiain työryhmän puheenjohtaja, kunnanjohtaja Seppo Ruhanen katselee maakunnan kuntien kiinteistölistaa ja on hieman tuohtunut.
Hallituksen budjettilinjaus esittää yleisen kiinteistöveroprosentin alarajan korottamista. Seuraus on se, että iso osa Etelä-Savon kunnista joutuu nostamaan yleistä kiinteistöveroprosenttiaan.
— Ei ole hallitukselta reilua, että ensin tehdään kuntien tuloja koskevia leikkauksia ja sitten sanotaan, että kunnat saavat kompensoida ne kiinteistöveron korotuksella.
Osalla kunnista edessä on syksyn talousarviokäsittelyssä kiinteistöveron pakkonosto, vaikka kunta itse ei korotusta tekisi.
— Osattaisiin sitä itsekin nostaa ilman hallituksen alarajamäärittelyä, jos haluttaisiin, mutta ei välttämättä haluta, tuumii Ruhanen.

Jukka Ahdelma

Jukka Ahdelma

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet